PREDMET FORMIRAN NAKON PRIJAVE DELIĆA U FAZI IZVIĐAJA

Pavićević i Žižić još pod lupom tužilaštva

“Oni ovo rade kako bi mene predstavili kao kriminalca, jer se boje da bih ja jednog dana mogao biti vrlo nezgodan svjedok, a ne bi me začudilo da mi jednog dana nešto ubace u auto i uhapse me...” piše u dokumentu koji je Delić sredinom minulog ljeta predao glavnom specijalnom tužiocu
162 pregleda 4 komentar(a)
Milovan Pavićević, Foto: Savo Prelević
Milovan Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 22:09h

Specijalno državno tužilaštvo još ispituje da li su bivši šef Sektora kriminalističke policije Milovan  Pavićević  i načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Milorad Žižić povezani sa nezakonitim radnjama.

“Predmet se nalazi u fazi izviđaja”, odgovoreno je “Vijestima” iz tužilaštva na čijem je čelu Milivoje Katnić.

To tužilaštvo predmet je formiralo nakon što im je policijski funkcioner Vladan Delić podnio prijavu, u kojoj je optužio Pavićevića i Žižića da se bave kriminalom.

 Pavićević  je 20. januara podnio ostavku na funkciju pomoćnika direktora Uprave policije.

Tu funkciju obavljao je od 20. februara 2015. godine, nakon što je Milan Tomić podnio ostavku.

Pavićevića je u fotelji šefa Sektora kriminalističke policije zamijenio doskorašnji tužilac u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu Enis Baković.

U dokumentima koje je Delić predao Katniću, a u koje su “Vijesti” imale uvid, piše da ga  Pavićević  i Žižić dugo godina “progone”.

“Prelaskom iz Centra bezbjednosti Nikšić u Podgoricu mislio sam da su svi moji problemi riješeni i da sam se oslobodio pritiska... Tek tada su nastali ozbiljni problemi, jer su  Pavićević  i Žižić mislili da će ući u velike probleme, jer su znali koliko ja znam o njihovim nezakonitim poslovima - čime se oni bave, sa kojim kriminalcima se dogovaraju i šta sve švercuju preko granice”, napisao je Delić Katniću.

Tada je napisao i da je njegov jedini grijeh što je “opasan svjedok za kriminalne radnje koje rade  Pavićević , Žižić i ostali službenici koji sa njima rade”.

“Oni ovo rade kako bi mene predstavili kao kriminalca, jer se boje da bih ja jednog dana mogao biti vrlo nezgodan svjedok, a ne bi me začudilo da mi jednog dana nešto ubace u auto i uhapse me...” piše u dokumentu koji je Delić sredinom minulog ljeta predao glavnom specijalnom tužiocu.

Nekoliko sedmica nakon što je Delić razgovarao sa Katnićem i predao mu dokumentaciju, službenici kriminalističke policije pretresli su njegov kabinet u MUP-u, zbog sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo, falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja.

 Pavićević  i Žižić demantovali Delićeve tvrdnje i tražili od tužilaštva da sve što prije ispita.