Policajac tukao osnovce?

Incident se dogodio u prodavnici "Inpek" u zgradi Čelebića, nadomak podgorčkog Osnovnog suda
200 pregleda 0 komentar(a)
Centar bezbjednosti, Podgorica, Foto: Savo Prelević
Centar bezbjednosti, Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2017. 20:52h

Policajac Božidar Anđelić saslušan je večeras u podgoričkoj policiji zbog sumnje da je juče ujutro napao i tukao četiri učenika osmog razreda Osnovne škole "Sutjeska".

Incident se dogodio u prodavnici "Inpek" u zgradi Čelebića, nadomak podgorčkog Osnovnog suda.

Anđelić, koji je zaposlen na obezbjeđenju Osnovnog suda i Suda za prekršaje u Podgorici, pred kolegama je negirao da je tukao dječake, tvrdeći da je "samo jednog od njih uhvatio za revere”.

Da su dječaci napadnuti i pretučeni "Vijestima" su potvrdili roditelji đaka i prodavačica iz "Inpeka" u zgradi Čelebića kod Osnovnog suda.

Iz Uprave policije "Vijestima" je odgovoreno da su Anđelića, koji je i juče saslušavan, identifikovali kasno poslijepodne.

Pojašnjeno je da su roditelji četiri učenika osmog razreda OŠ "Sutjeska" juče CB Podgorica prijavili da je dječake tukao nepoznati policijski službenik.

"U pitanju je B.A, policijski službenik CB Podgorica zaposlen na obezbjeđenju Osnovnog suda i Suda za prekršaje u Podgorici.

Od njega je u prostorijama CB Podgorica uzeta izjava na navedene okolnosti. On je negirao da je fizički napao četiri učenika već je kazao da je odgurnuo jednog od njih i to nakon što su mu prethodno u prolazu uputili uvrede. O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici kojem je kompletna dokumentacija dostavljena na ocjenu i mišljenje", kazali su iz UP.

Iz policije tvrde da su odmah nakon prijave pregledali snimke sa video nadzora obližnjih objekata, koji nijesu bili od pomoći.

"Obavljen je i razgovor sa zaposlenima u "Inpeku" koji su tada bili u smjeni, ali razgovor sa njima nije bio od koristi budući da su kazali da nemaju saznanja o događaju. Juče su uzete i izjave od više policijskih službenika iz više organizacionih jedinica, među kojima je bio i B.A, a koji su se, u momentu kada se prijavljeni događaj dogodio, mogli nalaziti u blizini... Policijski službenici su intenzivno radili na rasvjetljavanju ovog događaja i preduzimali su sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na identifikovanju prijavljenog lica i utvrđivanju da li se radi o službeniku Uprave policije kao i ako se radi o kojem se konkretno službeniku radi", kazali su iz UP.

Bonus video: