GP Sukobin-Murićani: Otkriveno 30 kg skanka, uhapšen državljanin Albanije

Kako se navodi, kriminalistička obrada koju su sproveli policijski službenici upućuje na sumnju da je skank bio namijenjen tranzitu preko Crne Gore radi daljeg krijumčarenja ka zemljama Zapadne Evrope
58 pregleda 1 komentar(a)
Skank, Foto: Uprava carina
Skank, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 31.01.2017. 16:23h

Policijski i carinski službenici su na graničnom prelazu Sukobin-Murićani juče su otkrili 30 kilograma skanka i uhapsili državljanina Albanije T.M. (37).

U zajedničkom saopštenju uprava policije i carina se navodi da su carinski službenici Carinske ispostave Sukobin i policijski službenici Odeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su u ponedeljak oko 15 sati i 30 minuta, obavljajući redovne granične provjere i kontrole, pregledali vozilo marke ,,VW Sharan“ albanskih registasrskih oznaka kojim je upravljao T.M.

„Carinski i policijski službenici su, prilikom pregleda osobe i vozila, u dva bunkera ispod prtljažnika i središnjeg dijela vozila pronašli i zaplijenili 57 pvc pakovanja sadržine oko 30 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, kriminalistička obrada koju su sproveli policijski službenici upućuje na sumnju da je skank bio namijenjen tranzitu preko Crne Gore radi daljeg krijumčarenja ka zemljama Zapadne Evrope.

O događaju je, dodaje se, upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. „U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, osobu, vozilo i biljnu materiju su preuzeli službenici Albanije radi daljeg procesuiranja“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: