PRIJATELJI BUŠKOVIĆA

"Fudbaleri" se nijesu pojavili na suđenje, dovešće ih policija

Nijedan od optuženih za davanje lažnog iskaza nije došao na zakazano ročište. Sudija naredio prinudno dovođenje
336 pregleda 6 komentar(a)
fudbaleri Olivera Laki, Foto: Luka Zeković
fudbaleri Olivera Laki, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2017. 13:05h

Podgoričani Savo i Aleksandar Bušković, Borko Vukčević, Nikola Šofranac, Ivan Popadić, Miloš Đonović, Miroslav Bogojević i Drago Šuškavčević biće prinudno dovedeni u sud 2. marta, zbog optužbi da su lagali da su sa Ivanom Buškovićem igrali fudbal, u noći kada je, prije pet godina, napadnuta novinarka "Vijesti" Olivera Lakić.

To je odlučio sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković, nakon što se juče nijedan od osmorice optuženih nije pojavio na zakazanom suđenju.

Sudija je kazao da su svima, osim Savu Buškoviću, Šofrancu i Vukčeviću, uredno uručeni pozivi za sud, te da izostanak nijesu opravdali.

Za Šofranca i Sava Buškovića je naveo da ne stanuju na adresama koje su dostupne sudu, a da je Vukčeviću dostava poziva pokušavana dva puta, ali da nije bilo nikoga u stanu.

Ni njihov branilac, advokat Mirko Bogićević nije se pojavio juče, ali je on, prema riječima sudije, opravdao izostanak.

Osmorici prijatelja Ivana Buškovića sudi se za krivično djelo davanje lažnog iskaza, za koje je zaprijećena kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Svjedočili su u predmetu protiv Nikole Buškovića, Dragoslava Perazića, Ivana Siništaja, Borka Čađenovića, Branka Bašovića i Sima Đurovića, koji su, osim Nikole Buškovića koji je dobio uslovnu osudu, pravosnažno osuđeni na po tri mjeseca zatvora zbog davanja lažnog alibija Ivanu Buškoviću.

Iako je Ivan Bušković pravosnažno osuđen na devet mjeseci zatvora zbog napada na Lakićevu, Zakonom o amnestiji kazna mu je skraćena za četvrtinu, a dobio je i zatvorski uslov, po kom mu je robija umanjena za dodatnih 10 dana.

Novinarka “Vijesti” napadnuta je ispred svog ulaza 7. marta 2012. godine. Motiv napada nikada nije utvrđen. Lakićeva je od februara 2011. bila meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada.