ZIKS: Službenik u podgoričkom Istražnom zatvoru pronašao paket sa dva mobilna telefona

„Sprječavanje unosa nedozvoljenih stvari i otrkivanje načina unosa nedozvoljenih stvari konstantan je zadatak nadležnih službi Zavoda koje preduzimaju sve radnje i mjere kako bi se ova negativna pojava svela na najmanju moguću mjeru“, kaže se u saopštenju
122 pregleda 0 komentar(a)
ziks, Foto: Savo Prelević
ziks, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2018. 20:16h

Službenici obezbjeđenja od početka godine spriječili su unošenje oko 100 mobilnih telefona u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Iz Zavoda su saopštili da je službenik u podgoričkom Istražnom zatvoru jutros prilikom redovnog obilaska i pregleda terena pronašao manji paket u kojem su se nalazila dva mobilna telefona.

Kako su rekli, o navedenom događaju Uprava Zavoda obavijestila Upravu policije-Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad, u cilju preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti.

„Sprječavanje unosa nedozvoljenih stvari i otrkivanje načina unosa nedozvoljenih stvari konstantan je zadatak nadležnih službi Zavoda koje preduzimaju sve radnje i mjere kako bi se ova negativna pojava svela na najmanju moguću mjeru“, kaže se u saopštenju.

Iz ZIKS-a su kazali da su službenici obezbjeđenja od početka godine sprovedenim kontolama, pretresima, prikupljenim informacijama i drugim koordinisanim aktivnostima pronašli oko 100 mobilna telefona.

Kako su dodali, time je spriječeno da telefoni dođu u posjed uhapšenih osoba.

Iz ZIKS-a su poručili da će i dalje kontinuirano i posvećeno raditi na eliminisanju svih pojava koje na bilo koji način ugrožavaju ostavrivanje osnovne funkcije Zavoda, odnosno bezbjednost uhapšenih.

Bonus video: