Viši sud odlučuje o sporazumima tužilaštva i osumnjičenih za terorizam

Trojica okrivljenih su nedavno napustili Istražni zatvor u Spužu nakon što su se nagodili sa specijalnim tužilaštvom da odleže po pet mjeseci zatvora
4 komentar(a)
Viši sud, Podgorica, Foto: Savo Prelević
Viši sud, Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2017. 13:31h

Višem sudu u Podgorici juče su dostavljeni radi odlučivanja sporazumi o priznanju krivice zaključeni između Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore i okrivljenih Aleksandra Aleksića, Perice Andrića i Miloša Aćimovića, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. Odluku o sporazumima, Viši sud u Podgorici donijeće nakon postupka sprovedenog u skladu sa zakonom, saopštila je Aida Muzurović, samostalna savjenica za odnose sa javnošću.

Trojica okrivljenih su nedavno napustili Istražni zatvor u Spužu nakon što su se nagodili sa specijalnim tužilaštvom da odleže po pet mjeseci zatvora.

Prema naredbi o proširenju istrage pokušaja terorizma Aleksića je specijano državno tužilaštvo sumnjičilo da je planirao da vozilom iz Srbije u Crnu Goru prebacuje članove kriminalne organizacije, dočekuje ih u Podgorici, ali i da 16. oktobra 2016. učestvuje u napadu na policiju i građane. Andrić i Aćimović priznali su da su sa Milanom Dušićem, Draganom Maksićem, Srboljubom Đorđević, Aleksandarom Čurovićem, Nikolom Đurić, Sinišom Ćetković, Dejanom Stanojevićem, i Ivicom Matić trebali da napadaju policajce i nasilno zauzmu državni parlament.

Bonus video: