UP: Podgorička policija rasvijetlila razbojništvo, tešku krađu i krađu, uhapšene četiri osobe

"Novčanik i novac su vraćeni oštećenoj. A.S. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo"
4 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2017. 13:05h

Podgorička policija rasvijetlila je razbojništvo, tešku krađu i krađu i zbog sumnje da su ih počinili ova krivična djela uhapšene su četiri osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

"Podgorički policajci su prekjuče oko 15 časova uhapsili A.S. (19) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je samo nekoliko minuta ranije počinio krivično djelo razbojništvo. On je, kako se sumnja, u Karađorđevoj ulici u centru Podgorice, prišao oštećenoj N.B. u momentu dok je ulazila u ulaz zgrade i udario je rukom u tijelo. Oštećena je od udarca pala nakon čega je A.S. iz njene torbe ukrao novčanik sa novcem. Događaj je prijavljen CB Podgorica, a policijska patrola koja je bila u blizini je uz pomoć građana nekoliko ulica dalje sustigla A.S. i uhapsila ga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je pronađen i novčanik sa novcem koji je A.S. odbacio prilikom bjekstva.

"Novčanik i novac su vraćeni oštećenoj. A.S. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Tužilac je za A.S, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici", piše u saopštenju UP.

Iz Uprave policije navode da je podgorička policija takođe istog dana rasvijetlila tešku krađu počinjenu prije četiri mjeseca u apotekci "Montefarm" u ulici Slobode u Podgorici.

"Policajci su juče uhapsili V.A. (27) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, 21. oktobra 2016. godine u večernjim časovima obio ulazna vrata i iz unutrašnjosti prostorija apoteke ukrao 75 eura i izvjesnu količinu ljekova. I ova osoba je privedena državnom tužiocu u ODT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. I za njega je donijeto rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu", kazali su iz UP.

Policija je saopštila da je rasvijetljena i krađa počinjena prije desetak dana u Podgorici, na štetu Agencije za razvoj i obnovu Podgorice.

"Policija je uhapsila maloljetne A.B. (17) i I.S. (15) iz Podgorice, koji se sumnjiče da su 18. januara 2017. godine sa objekta u kojem se nalazi ova Agencija odvalili i ukrali oluke, kao i metalne poklopce – šahtove za kanalizacione otvore. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: