Reflektor: Stručno osposobljavanje ili besplatna radna snaga?

Da je neophodna izmjena Zakona o stručnom osposobljavanju visokoškolaca? Šta je Vladin program donio mladim ljudima? Kako ih poslodavci tretiraju? Ko kontroliše primjenu ovog Zakona koji je državu, odnosno njene grđane, od početka realizacije koštao preko 30 miliona eura
1 komentar(a)
Reflektor, Foto: TV Vijesti
Reflektor, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 30.01.2017. 14:33h

Početak stručnog osposobljavanja 5. generacije visokoškolaca obilježilo je javno svjedočenje Ivane Bojović koja je kao student Fakulteta političkih nauka prodavala maske i punjače za mobilne telefone. Da li je ovaj slučaj incident ili se iza Vladinog programa stručnog osposobljavanja kriju brojne zloupotrebe o kojima se ćuti pitanja su na koja će pokušati da odgovori sjutrašnji Reflektor.

Šta je Vladin program donio mladim ljudima, kako ih poslodavci tretiraju te da je neophodna izmjena Zakona o stručnom osposobljavanju visokoškolaca? Ko kontroliše primjenu ovog Zakona koji je državu odnosno njene grđane od početka realizacije koštao preko 30 miliona eura

Kako je moguće da su pravnici prinuđeni da rade u fotokopirnicama, ekonomisti da voze transportna vozila i obavljaju poslove magacionera, elektroinžinjeri da vrše poslove kurira..?

Da li će zbog manjka posla biti sve više mladih koji odlaze iz Crne Gore?

Na ova pitanja u sjutrašnjem Reflektoru odgovaraju: Mubera Kurpejović, ministarstvo prosvjete, Danilo Šaranović, poslanik Demokratske Crne Gore, Igor Milošević, NVO ADP ZID i bivši korisnik programa stručnog osposobljavanja.

Sva pitanja i sugestije možete ostaviti preko zvanične Facebook stranice Reflektor – TV Vijesti.

Bonus video: