Budućnost realizovala drugi dio projekta "Sport za sve, bez ograničenja"

97 pregleda 0 komentar(a)
fly fishing, Foto: Budućnost
fly fishing, Foto: Budućnost
Ažurirano: 29.01.2017. 14:55h

Drugi dio seminara "Fly taying radionice" (vezanje vještačkih mušica) u organizaciji sportsko-ribolovnog fly fishing kluba Budućnost, Udruženja paraplegičara Podgorice i uz podršku IPA organizacije završen je juče. Učesnici su imali priliku da uz majstore "fly taying-a" prođu teorijski dio, kojim je obuhvaćeno upoznavanje sa osnovnim entomološkim oblicima akvatičkih insekata.

Praktični dio bio je rezervisan za tehnike vezanja vještačkih mušica kao i prezentaciju alata i tehnika koje se koriste u "fly taying-u". Na kraju radionice je svaki od učesnika vezao svoju prvu kreaciju.

Seminar je bio druga faza projekta "Fly fishing-sport za sve, bez ograničenja", koji je podržan od strane Ministarstva finansija (novac od Konkursa priređivača igara sreću)

Cilj projekta je promocija fly fishinga kod osoba sa invaliditetom kao sporta, hobija, načina ribolova ali i kao stila života svih, bez obzira na godine, pol ili invalidnost, kao i edukacija osoba sa invaliditetom na temu fly fishing-sportske dicipline, njegovih karakteristika i vrsta.

Opšti cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i nedostatku rekreativnih mogućnosti za njih, kao i stvaranje preduslova za obezbjeđenje mogućnosti rekreativnog ribolova na rijekama Podgorice za sve ribolovce sa invaliditetom.

Kordinatori projekta su, reprezentativac Crne Gore u fly fishingu Željko Bukilić, i članovi fly fishing kluba Budućnost, Ivan Dašić, Aleksandar Vemić, Mihailo Maraš i Miloš Lakićević.

Bonus video: