Dejan: Dobro sam! Garsija: Zlatičanin je snažan momak

Zlatičanin čestitao rivalu na zasluženoj pobjedi
79 pregleda 84 komentar(a)
Majki Garsija, Foto: Skysports.com
Majki Garsija, Foto: Skysports.com
Ažurirano: 29.01.2017. 11:02h

Iako je nakon neopreznog napada i razornih udaraca iz kontre Majkija Garsije, Dejan Zlatičanin bio na podu ringa "MGM Granda" čak 141 sekundu, naš bokser se nepuni sat potom oglasio svojim pristalicama putem društvenih mreža.

"Dobro sam! Nije išlo i gotova stvar", obavijestio je 32-godišnji Podgoričanin svoje navijače.

Posebno srećan takvim ishodom bio je i njegov rival i novi prvak lake kategorije u WBC verziji, Majki Garsija.

"Zlatičanin je snažan momak! Normalno je da sam se poradovao kada sam plasirao taj strahovit udarac, ali na kratko, jer ne možete ostati ravnodušni kada vaš rival leži tako dugo. Radost je zamijenila briga, ali na sreću sve se dobro završilo. Uostalom, znao sam da je jak momak, rekao sam već - jednom šampion uvijek šampion! I nijesam očekivao da ću tako brzo završiti meč. On je bio u prilici da realizuje neke dobre napade. Ipak, kada sam udario iz kontre znao sam da je udarac žestoko pogodio u cilj. Sada želim da objedinim titule u lakoj i u ovoj godini ću zasigurno ostati u lakoj kategoriji", objasnio je 29-gpdišnji Amerikanac.

Da se Zlatičanin dobro osjeća potvrdio je i Mijo Martinović, predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije.

Dobro je! Nije boksovao, jer ono nije bio on. Moramo napraviti analizu zašto je bilo tako", poručio je Martinović.

A Zlatičanin se kratko obratio i novinarima ESPN-a.

"Garsija me je iznenadio, čime ne želim da umanjim priznanje za njegovu sjajnu pobjedu.Taman sam krenuo u napad ljevicom kako bih ga malo poremetio i našao sam se među konopce od strahovitog aperkata. Majki je bez sumnje odličan boirac i nije mi uspijevalo da uđem u borbu", priznao je Zlatičanin.

ESPN navodi da je na putu do najprestižnije titule Zlatičanin rušio neke od najboljih boksera u kategoriji - Rikija Barnsa u Glazgovu, koji je sada prvak svijeta u poluvelteru, te Petra Petrova i Ivana Redkača, kojeg je iznenađujuće nokautirao u 4. rundi. Ovaj medij navodi da je sjajni nokauter i sam postao žrtva razornog nokauta, koji će zasigurno konkurisati na najteži u godini.

ESPN navodi da će Garsija uz pojas dobiti 375 hiljada dolara, 55.000 više od Zlatičanina.

Bonus video: