Janović: Dejan Zlatičanin je bio i ostaće naš šampion

Ministar Sporta je u ime Ministarstva i u lično ime poželio Zlatičaninu brz oporavak nakon "ovog istorijskog meča i što skoriji povratak u ring."
111 pregleda 19 komentar(a)
zlatičanin garsija, Foto: Showtime
zlatičanin garsija, Foto: Showtime
Ažurirano: 29.01.2017. 10:52h

Ministar sporta Nikola Janović poželio je jutros našem bokseru Dejanu Zlatičaninu što skoriji oporavak i povratak u ring i poručio da je on bio i da će ostati naš šampion.

Dejan Zlatičanin izgubio je šampionski pojas u lakoj kategoriji u verziji WBC. Savladao ga je Majki Garsija, nokautom u trećoj rundi.

"Poštovani Dejane, požrtvovanost koju ste pokazali braneći pod crnogorskom zastavom titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji WBC verzije, nikoga nije ostavila ravnodušnim, probudila je u svima nama neizmjeran ponos. Prvi poraz nakon 22. trijumfa ne može zasjeniti vanserijski talenat jednog Dejana Zlatičanina, neustrašiv i čvrst karakter, hrabrost i eksplozivnu sportsku energiju. Zato zaljubljenici u sport i vrhunski boks već sada jedva čekaju da njihov san ponovo pretvorite u javu, na ponos cijele nacije. Ne zaboravite da su i mnoga djeca zbog Vas počela da se bave sportom, Vi ste im motiv i jedan od uzora u nadi da će i oni jednoga dana obući nacionalne boje naše države, a to je uspjeh koji se ne može izmjeriti", kazao je Janović.

Ministar Sporta je u ime Ministarstva i u lično ime poželio Zlatičaninu brz oporavak nakon "ovog istorijskog meča i što skoriji povratak u ring."

"Dejan Zlatičanin bio je i ostaće naš šampion. Čestitam cijelom Vašem timu, Vašoj porodici i svima koji su Vas bodrili da stignete do MGM Grand Arene. Boriti se u na tom mjestu privilegija je odabranih, a Vi ste, Dejane, tu privilegiju zaslužili, jer ste osvajajući titulu profesionalnog prvaka svrstali sebe u red svjetskih bokserskih velikana svih vremena. Država će uvijek afirmisati vrhunski sport, prepoznati i posebno znati da cijeni istinska vrhunska dostignuća zbog kojih je Crna Gora na najljepši način prepoznata širom svijeta", zaključio je Janović

Bonus video: