Santa Kruz i Frampton će u Evropi odlučiti ko je bolji

"Ja sam se osjećao kao kavgadžija, koji želi tuču u Americi, objasnio je Frampton razlog porazu
70 pregleda 0 komentar(a)
Leo Santa Kruz, Foto: AP
Leo Santa Kruz, Foto: AP
Ažurirano: 29.01.2017. 09:58h

Za razliku od duela za WBC titulu u lakoj u "MGM Grand areni" u Las Vegasu, u kojoj je Dejan Zlatičanin odboksovao najgori profesionalni meč, borba za titulu u super pero kategoriji WBA verzije je bila sjajan okršaj između sada već bivšeg šampiona, Britanca Karla Fremptona i izazivača iz Meksika Lea Santa Kruza.

Nakon 12 sjajnih i izjednačenih rundi presudio je glas jednog od trojice sudija, koji je prednsot dao 28-godišnjem izazivaču (115:113), dok su dvojica sudija bodovala neriješeno 114:114.

Podjednako spektakularan bio je i njihov prošlogodišnji meč u Bruklinu, koji je za malo pripao 29-godišnjem Britancu.

"Slavio sam jer sam držao distancu i bježao od direktne borbe. Publika, ali i moja glava su bili za to da krenem naprijed, ali su mi iz ugla uporno sugerisali da boksujem iz kontre. Srećom, poslušao sam i dobro koristio distancu", kazao je Santa Kruz.

A Frampton nije bio razočaran porazom, prvim u karijeri nakon 23 pobjede.

"Bio je za to malo bolji. Ja sam se osjećao kao kavgadžija, koji želi tuču. Mislim da sam mogao da malo pametnije odboksujem, ali za to postoji treći duel i on će nadam se biti u mom Belfastu. Santa Kruz se, uostalom, složio", naglasio je bokser koji je rpošle godine pšroglašen za najboljeg na svijetu.

Bonus video: