Preminuo Dražen Janković, klavijaturista Zabranjenog pušenja

Zajedno sa Sejom Seksonom komponovao je neke od najvećih hitova ovog sarajevskog benda, poput "Anarhija al over Baščaršija", "Devojčice kojima miriše koža", "Baš-Čelik"
390 pregleda 0 komentar(a)
Dražen Janković, Foto: D. Teodorović-Zeko
Dražen Janković, Foto: D. Teodorović-Zeko
Ažurirano: 10.11.2018. 12:43h

Klavijaturista Zabranjenog pušenja, pisac i aforističar Dražen Janković Drale, mlađi brat Neleta Karajlića, preminuo je u petak ujutru u Beogradu, pišu Novosti.

On je, kako prenosi taj medij, imao infarkt i samo se srušio ispred zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu.

Seid Litl Karajlić, kako su ga zvali dok je bio član "Zabranjenog pušenja", gdje je svirao klavijature, orgulje i bio prateći vokal, bio je plodonosan autor.

Zajedno sa Sejom Seksonom komponovao je neke od najvećih hitova ovog sarajevskog benda, poput "Anarhija al over Baščaršija", "Devojčice kojima miriše koža", "Baš-Čelik".

Glumio je u "Top listi nadrealista", seriji "Složna braća" i filmu Emira Kusturice "Priče super osmice". Kada je zbog zdravstvenih problema napustio "Pušenje", Drale se bacio na pisanje, ali od muzike nije odustao.

Objavio je četiri solo albuma, a planirao je da peti pod nazivom "Vrtlog", sa čak 22 kompozicije, posle osmogodišnje diskografske pauze počne da snima krajem godine.

Bonus video: