Dejan Zlatičanin brani titulu: Crna Gora neće spavati

"Imao sam priliku da biram rivala u prvoj odbrani titule, ali moj stav je jasan - da sam birao rivale nikada ne bih stigao do najvećeg ringa i ne bih bio prvak", kaže crnogorski bokser
2 komentar(a)
Dejan Zlatičanin i Majki Garsija, Foto: YouTube
Dejan Zlatičanin i Majki Garsija, Foto: YouTube
Ažurirano: 28.01.2017. 09:36h

Jedan san ostvario mu se u američkom gradiću Verona, kada je prošle godine osvojio bokserski olimp - šampionski pojas lake kategorije u WBC verziji. Podgoričanin Dejan Zlatičanin će sjutra u ranim jutarnjim satima ostvariti i drugi san - nastupiće na bokserskoj Marakani, a ona se nalazi u svjetskoj prijestonici zabave i kocke - Las Vegasu i zove se „MGM Grand arena”.

Rival našem asu je po mjeri - domaći bokser Majki Garsija,prvak svijeta u dvije težinske kategorije. A tako, uostalom i treba da bude jer se za „MGM Grand arenu” vezuju najveći bokserski mečevi posljednjih decenija, ali i najskuplji između Flojda Mejvedera Džuniora i Manija Pakjaa.

"Imao sam priliku da biram rivala u prvoj odbrani titule, ali moj stav je jasan - da sam birao rivale nikada ne bih stigao do najvećeg ringa i ne bih bio prvak. Zato i jesam dao priliku najboljem izazivaču. Podatak da je dobio svih 35 borbi, od kojih 29 nokautom govori više od svih riječi. Samo, ja smatram da ja udaram jače i da će Garsija biti taj koji će pasti ovoga puta. Ipak, ring je jedino mjerilo, pa vidjećemo", naglasio je Zlatičanin za „Vijesti”.

Zlatičanin i Garsija su, oči u oči, pozirali i na posljednjoj promociji i konferenciji za novinare u Las Vegasu.

"Vjerujem da Crna Gora neće spavati, da će biti uz mene. Bila bi to velika pobjeda i za mene i za moju državu. Veoma sam uzbuđen, ovo je velika borba, kojom testiram sopstvene mogućnosti. Udaram jače od Majkija i vjerujem da ću - šokirati svijet", kazao je na posljednjem brifingu šampion lake kategorije, koji je s pravom zbog razornog udarca u bokserskim krugovima dobio nadimak Dinamit.

Sjaj i glamur MGM Grand hotela, veliki broj medija, ogromno interesovanje javnosti - sve to govori da se u nedjelju u četiri sata ujutru po našem vremenu, održava pravi bokserski spektakl.

"Borba sa crnogorskim Dinamitom veliki je izazov za mene. Ali ja želim da se vratim na mjesto koje smatram da mi pripada - da budem na vrhu, sa pojasom u rukama", kazao je 29-godišnji Garsija.

Ali 32-godišnji Podgoričanin, koji je prve bokserske rukavice stavio u sali podgoričke Budućnosti na obali Morače, neće mu zasigurno ništa pokloniti. Naprotiv!

"Spreman sam kao nikada do sada. I jedva čekam da uđem u ring. Razumijem da svako mora da radi svoj posao, ali bili su prilično zamorni svi ti intervjui, fotografisanja, promocije... Od septembra sam se pripremao sa nevjerovatno snažnim i spremnim sparing partnerima. Prošao sam pakao prethodnih mjeseci i ovaj pojas ću vratiti u Crnu Goru. Znam da Garsija udara jako, ali ja udaram jače. A 12 rundi je sasvim dovoljno vremena da plasiram razorni kroše. Zato smatram da mu se neće isplatiti ako se odluči na taktiku da izbjegava borbu. Nadam se da će i neka naša televizija prenositi meč, znam da hoće britanski „Skaj sport 1”, jer sam u postojbini boksa jako popularan. Biću nakon meča i u Americi, jer „Showtime” je prenosila i sve uspjehe Flojda Mejvedera Džuniora", zaključio je Zlatičanin.

On je dobio svaki od 22 profesionalna meča, 15 puta nokautom.

A cijena karata dovoljno govori o veličini spektakla u „MGM Grand areni”, pošto je najjeftinija 120 dolara. Najbolje mjesto vrijedi 4.433 zelene novčanice.

Bonus video: