Vještačiće rane ubijenog Bokana

Prema nalazu vještaka sačinjenog u fazi istrage, Bokan je zadobio 43 rane od kojih je najveći dio ubodnih rana nastalih šiljkom noža
160 pregleda 2 komentar(a)
Rufin Vujović, Foto: Savo Prelević
Rufin Vujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2017. 08:56h

Sudija Vladimir Novović donio je rješenje da se u nastavku suđenja 10. marta obavi sudsko medicinsko vještačenje povreda ubijenog Želimira Željka Bokana.

Na suđenju optuženima Rufinu Vujoviću (43), Renatu Berišiću (24) i Aneli Koljenović (20), sud je odredio da vještak prof. dr Dragana Čukić uradi nalaz i mišljenje i izjasni se o mehanizmu i nastanku povreda kod pokojnog Bokana, način na koji su nastale, zatim pravac, smjer i intenzitet sile koja je djelovala, redosljedu njihovog nastanka, položaju žrtve, da li su povrede, izuzev onih koje su dovele do smtnog ishoda, nanesene za života...

Prema nalazu vještaka sačinjenog u fazi istrage, Bokan je zadobio 43 rane od kojih je najveći dio ubodnih rana nastalih šiljkom noža.

Prema navodima optužnice Željka Tomkovića, Vujović, Koljenović i Berišić okrivljeni su da su kao saizvršioci počinili krivično djelo - teško ubistvo Bokana u naselju Šušanj kod Bara.

“Okrivljeni su u noći između 15. i 16. marta 2015. godine, na svirep način i iz koristoljublja s umišljajem ubili Bokana. Oni su se prethodno dogovorili u Podgorici da u namjeri da pribave novac i druge vrijedne stvari ubiju Bokana...

Kada su zajedno ušli u njegovu kuću, okrivljeni su ga napali, udarajući ga pesnicama. Nakon toga, su ga nožem i polomljenom flašom udarali u glavu i tijelo. Ukupno su mu zadali 43 ubodno rezne rane sa prednje strane grla, te ispod desnog uha, obraza, oka, ramena...”.

Tužilac navodi da su okrivljeni bili svjesni da Bokanu na ovaj način “nanose teške bolove koji prelaze intenzitet patnji redovno vezanih za lišenje života”.

Bonus video: