Otac traži starateljstvo: Osmogodišnjakinja na ulici dok baka čisti ili kocka?

Podgoričanin, čiji je identitet poznat redakciji, je u telefonskom razgovoru ispričao da je djevojčica nakon razvoda pripala njegovoj bivšoj supruzi, i da je nebrojeno puta Centru za socijalni rad prijavljivao da je zanemaruju
0 komentar(a)
Dijete (Novine)
Dijete (Novine)
Ažurirano: 28.01.2017. 11:24h

Baba se ne kocka, već unuku ostavlja ispred kockarnica dok završi sa čišćenjem tih objekata.

To je “Vijestima” rekao otac osmogodišnjakinje, čija je priča digla na noge internet zajednicu u Crnoj Gori.

Na portalima je objavljeno, a pismo sa istom sadržinom dostavljeno je i “Vijestima”, da baba ostavlja djevojčicu samu na ulici, dok ona igra tombolu u lokalima koji se nalaze preko Morače, u Podgorici.

Podgoričanin, čiji je identitet poznat redakciji, je u telefonskom razgovoru ispričao da je djevojčica nakon razvoda pripala njegovoj bivšoj supruzi, i da je nebrojeno puta Centru za socijalni rad prijavljivao da je zanemaruju.

Tvrdi da je pomoć tražio i od policije.

“Dobio sam dozvolu da je viđam, ali od početka imamo probleme, jer njena majka zna da je odvede i po dva mjeseca, ili me ne dozvoli da je vidim ako je tu... Kad god sam je uzeo bila je prehlađena ili začepljenog nosa. U školu je šalju poderanu, neokupanu... Ni u školu ne ide redovno, često me zovne učiteljica. Prijavljivao sam policiji najmanje deset puta da mi ne dozvoljava da je vidim, ali uzalud. Juče sam, nakon razgovora sa njom, od Centra tražio da mi dodijele starateljstvo”, rekao je tridesetčetvorogodišnjak.

Kazao je da mu je brat od strica prije dvije noći rekao da njegova kćerka sate provodi sama na hladnoći, čekajući da baba završi nadničarske poslove.

“Pretpostavljam da ne igra kladionicu ni tombolu, jer ona godinama čisti ulaze, kafiće, kafane, kladionice... Uvijek je sa babom dok ona čisti. I ranije su me prijatelji zvali da mi kažu da je u kafani sa babom... Kada ih Centar opomene narednih mjesec ili dva bude u redu, a onda po starom... Juče su mi rekli da su odmah nakon objave sa policijom bili na mjestu gdje je prijavljena, ali da ih nisu našli. Danas su trebali da razgovaraju sa njenom majkom koja radi u nekoj kafani”, kazao je on.

Podgoričanin očekuje da starateljstvo nad dijetetom bude njemu dodijeljeno.

Bonus video: