Darko Tošić pušten na slobodu, Šarić jedini u pritvoru

Tošićeva odbrana položila Specijalnom sudu jemstvo od 400.000 eura
336 pregleda 8 komentar(a)
suđenje, Foto: Shutterstock
suđenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.01.2017. 17:24h

Pljevljak Darko Tošić, jedan od optuženih saradnika Darka Šarića u švercu kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, danas je pušten je iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode.

Kako prenosi Tanjug, Tošićeva odbrana položila Specijalnom sudu jemstvo od 400.000 eura.

Sud je Tošiću privremeno oduzeo pasoš, a takođe mu je izrekao mjeru bezbjednosti zabrane napuštanja boravišta. Sud je takođe naložio Tošiću da mu se javlja svakog 1. i 15. u mjesecu.

Tošiću je, kao i Šariću i ostalim optuženima za krijumčarenje kokaina, u toku ponovljeno suđenje pred Specijalnim sudom.

Prvom presudom koju je prošle godine ukinuo Apelacioni sud, Tošić je bio osuđen na 13 i po godina zatvora.

Sada je u pritvoru je još samo Darko Šarić, dok se ostali optuženi brane sa slobode ili su i dalje u bjekstvu.

Šarić je prošle godine predlagao sudu da ga uz jemstvo koje odredi pusti da se brani sa slobode, ali je sud to odbio.

Šarićev doskorašnji prijatelj, Hrvat Anastazije Martinčić prije desetak dana kazao je "Vijestima" da je Pljevljak platio srpskim vlastima svoju i Tošićevu slobodu.

Martinčić tvrdi da je Šarić 7. novembra 2016. godine trebalo da izađe iz pritvora, zauzvrat jer je Vučiću prethodno platio izbornu kampanju.

“Vučić se sreo sa njim dok je Darko bio u bjekstvu. Nakon toga se vratio u Srbiju i rekao da će ga uhapsiti. Ko to može da kaže, ako se nije dogovorio sa nekim? Tada su i isplanirali ko na koliko da bude osuđen. Sada su imali dogovor da on i Tošić 7. novembra budu pušteni da se brane sa slobode, jer su to platili, ali poslao sam pismo DEA-i, američkim ambasadama u Srbiji i Sloveniji, Vučiću , Nikoliću... Ne mogu oni da budu sa nanogicom na slobodi, a bili su u bjekstvu godinama”, kazao je Martinčić koji je telefonskim putem kontaktirao je redakciju “Vijesti”, kazavši da zove iz urugvajskog zatvora.

Taj državljanin Hrvatske uhapšen je u Urugvaju 2009. godine, u akciji “Balkanski ratnik”. Osuđen je na 13 i po godina zatvora zbog učešća u švercu više od dvije tone Šarićevog kokaina.

Bonus video: