Kako da se oslobodite velikog poroka - pušenja

Pušenje nije samo problem pojedinca, već i društva -zbog bolesti uzrokovanih pušenjem česta su bolovanja, veliki troškovi liječenja
5 komentar(a)
pušenje, Foto: Shutterstock
pušenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.01.2017. 17:29h

Pušenje je neprijatelj broj jedan vašeg zdravlja, gdje svaki korisnik sam sebi plaća bolest, a druge iz svoje okoline truje. Cigarete, ma od kog duvana da su napralvjene u sebi sadrže, prema naučnim istraživanjima preko 6000 štetnih sastojaka.

Dokazano je da od tog broja - čak 45 sastojka djeluju kancerozno. Hiljadu vrsta raznih aroma, nitrata, čađi, monoksida, radioaktivnih elemenata, karakteristične smole koje sadrže benzin, naftalin fenol i brojne suspstance. U svemu tome je i nikotin zbog kog ljudi i prave od svojih pluća deponije hemijske industrije i radioaktivnog otpada.

Pušenje stvara oboljenja: tumore pluća, srčane smetnje sa zakrčenjem krvnih sudova, rak bešike i prostate, pojavu gangrene, bronhitis i astmu, kao i niz drugh. Pušenje nije samo problem pojedinca, već ima i niz štetnih posljedica i na sve članove familije, pa i na društvo (zbog bolesti uzrokovanih pušenjem česta su bolovanja, veliki troškovi liječenja i druge nedaće...) U ovim teškim vremenima nije zanemarljiv ni ekonomski momenat. Bolje korisnije i zdravije je umjesto cigareta kupovati voće.

Za sebe i porodicu. U cilju pomoći pušačima da se oslobode ovog poroka, iznijeću osnovni program odvikavanja od pušenja koji je sitinski mnogima pomogao a oni koji u tome nijesu uspjeli, primijenili su moj preparat “Srećko” sa biljnim kapima i u roku od nekoliko dana se riješili ovog zla. Ovaj biljni preparat je atestiran i dobio je međunarodna priznanja za kvalitet. U primjeni je već 22 godine astvara odbojnost prema nikotinu pa osoba nema želju za cigaretom, ali i pomaže kod izbacanja šlajma, smiruje korisnika.

Većina pušača mi je govorila kako im je najdraže bilo da zapale cigaretu nakon jela. Zbog toga se ovaj preparat i uzima poslije hrane. Bilo je divnih primjera da su osobe sa jednim pakovanjem “Srećka”, koje traje 15 dana prestale da puše i to oni koji su pušili i 2-3 kutije cigareta dnevno, ako i okoreli pušači sa 50 godina staža.

Izvor: Dodatak o zdravlju

Bonus video: