NAPUSTILI ISTRAŽNI ZATVOR

Srpski državljani priznali da su članovi kriminalne organizacije

"Vijestima" nije rečeno kakav dogovor su tužioci postigli sa trojicom srpskih državljana. Nezvanično, nagodili su se da odrobijaju po pet mjeseci zatvora
122 pregleda 82 komentar(a)
Istražni zatvor, Foto: Boris Pejović
Istražni zatvor, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.01.2017. 20:28h

Trojica osumnjičenih da su dio grupe koja je u izbornoj noći planirala haos ispred crnogorske Skupštine izašli su iz Istražnog zatvora.

Srpskim državljanima Aleksandru Aleksiću, Milošu Aćimiću i Perici Andriću pritvor je ukinut nakon što su sa Specijalnim državnim tužilaštvom potpisali sporazum o priznanju krivice, saznaje TV Vijesti.

"Vijestima" nije rečeno kakav dogovor su tužioci postigli sa trojicom srpskih državljana. Nezvanično, nagodili su se da odrobijaju po pet mjeseci zatvora.

Prema naredbi o proširenju istrage pokušaja terorizma Aleksića je Specijano državno tužilaštvo sumnjičilo da je planirao da vozilom iz Srbije u Crnu Goru prebacuje članove kriminalne organizacije, dočekuje ih u Podgorici, ali i da 16. oktobra 2016. učestvuje u napadu na policiju i građane ...

Andrić i Aćimović tužiocu su priznali da su sa Milanom Dušićem, Draganom Maksićem, Srboljubom Đorđević, Aleksandarom Čurovićem, Nikolom Đurić, Sinišom Ćetković, Dejanom Stanojevićem, i Ivicom Matić trebali da napadaju policajce i nasilno zauzmu državni parlament.

Aleksić, Aćimić i Andrić nijesu jedini iz krimi grupe uhapšene 15. oktobra 2016. godine u Podgorici, koji su tužilaštvu priznali da su u izbornoj noći planirali haos u Crnoj Gori.

Sporazum sa SDT-om potpisao je i Miloš Jovanović, koji se nakon raspisivanja potjernice sam predao crnogorskim vlastima.

Krajem prošle sedmice pritvor je ukinut Kristini Hristić, uhapšenoj 15. oktobra sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem. Takvu odluku Viši sud donio je na prijedlog njenog branioca, advokata Milana Petrovića koji je tražio da Beograđanka umjesto iza rešetaka, nevinost dokazuje sa slobode, predlažući da joj sud odredi mjeru nadzora.

Hristićevoj je naloženo da ne napušta stan na teritoriji Crne Gore u kom će boraviti i da se javlja policiji.

Dikića i Sašu Sinđelića tužilaštvo je sumnjičilo da su organizatori grupe terorista.

Nakon što je Sinđelić dobio status svjedoka saradnika, organizatorima te grupe označeni su Rusi Eduard Vladimirovič Širokov i Vladimir Nikolajevič Popov.

Tužilaštvo smatra da su Rusi sa srpskim državljanima organizovali kriminalnu grupu, od koje su tražili da na dan parlamentarnih izbora organizuju terorističke napade u Podgorici, zauzmu Skupštinu, proglase izbornu pobjedu Demokratskog fronta, ali i da ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Preporučujemo za Vas