OŠTETILI OPŠTINU BUDVA

Priznao da su u njegovoj kompaniji namješteni poslovi: Odlaže se ročište Saviću?

Dogovorom koji je sklopio sa specijalnim tužilaštvom, Savić se obavezao da njegova kompanija ,,Gugi komerc” nadoknadi štetu od 6.000.000 eura budvanskoj opštini
9 komentar(a)
Branislav Savić Gugi, Foto: Boris Pejović
Branislav Savić Gugi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2019. 22:16h

Predsjednik Višeg suda u Podgorici, sudija Boris Savić, u petak bi trebalo da održi ročište po sporazum o priznanju krivice kojim je vlasnik firme "Gugi komerc” Branislav Savić priznao da su njegovoj kompaniji namješteni poslovi u kojim je oštećena kasa budvanske opštine.

„Vijesti“ nezvanično saznaju da će se ročište odložiti, te da će sudija kazati novi termin sudskog procesa.

Dogovorom koji je sklopio sa specijalnim tužilaštvom, Savić se obavezao da njegova kompanija "Gugi komerc” nadoknadi štetu od 6.000.000 eura budvanskoj opštini.

Savić je priznao krivicu u budvanskim predmetima Krapina, Bulevar i Jaz.

Kompanija  “Gugi commerc” bila je angažovana da gradi koncertni plato na Jazu. Vještaci tužilaštva su u tom poslu utvrdili štetu od 2,1 milion eura. Savić je navodno priznao krivicu i u poslu gradnje  donjeg bulevara od gradske Pošte do Jadranskog sajma. U tom poslu Opština je oštećena za 3.706.140,57 eura, a u trećem sumnjivom poslu - gradnja seoskog puta ka Krapini, šteta je 1.150.457, 67 eura. Iz te kompanije garantovano je nekretninama budvanskoj opštini da će u sljedeće tri godine uplatiti 2.254.585,24 eura. Imovina kompanije ,,Gugi komerc blokirana je po nalogu specijalnog tužilaštva. Viši sud je 2. februara donio privremenu mjeru zabrane  otuđenja i opterećenja.

Prema spisku tužilaštva, privremena mjera zabrane izrečena je firmama Properti investment, Gud lokacion propertis, Adriatik investment i Fajv aveni investment.

Preporučujemo za Vas