Franeta predstavlja Crnu Goru

1 komentar(a)
Jovica Franeta, Foto: STSCG
Jovica Franeta, Foto: STSCG
Ažurirano: 26.01.2017. 11:46h

Trener ulcinjskog Valdanosa, Jovica Franeta, učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u ping pongu koje će u subotu i nedjelju biti odigrano u Londonu.

On je zamijenio šampiona Crne Gore, Miodraga Rakovića, koji je zbog komplikacija oko vize morao da otkaže nastup. Franeta je treći crnogorski predstavnik na SP u Londonu, nakon što su prethodne dvije učetvovali Viktor Rogić i Darko Baričević.

Franeta je prethodne dvije godine putovao za London kao trener Rogiću i Baričeviću. Njegov rival na startu šampionata biće prošlogodišnji vicešampion, Rus Maksim Šmirjev.

Nagradni fond šampionata iznosi 100 hiljada dolara, a pravo nastupa ima 64 takmičara, pobjednika nacionalnih kvalifikacionih turnira.

Troškove kvalifikacija i učešća crnogorskog takmičara pokrili su Institut Konfučije, Indijska kompanija Stag, Profit kard i Siti taksi.

"Uspješno smo završili još jedne kvalifikacije i u London poslali trećeg predstavnika Crne Gore na SP. Zadovoljan sam urađenim i siguran sam da smo napravili korak naprijed u popularizaciji ping ponga", kazao je organizator crnogorskih kvalifikacija, Nenad Raičević.

Bonus video: