Rasvijetljeno ubistvo Borete i Zečevića: Okrivljeni Rafailović i Vušović

Vušović i Rafailović su u bjekstvu, a kao pomagači su označeni Vladimir Šmanja i Miljan Bulatović koji se nalaze u zatvoru
472 pregleda 0 komentar(a)
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.01.2017. 11:02h

Budvani Ratko Vušović i Vasilije Rafailović su okrivljeni za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića u decembru prošle godine.

Vušović i Rafailović su u bjekstvu, a kao pomagači su označeni Vladimir Šmanja i Miljan Bulatović koji se nalaze u pritvoru.

Imena Vušovića i Rafailovića se pominju u odluci Apelacionog suda o produženju pritvora Šmanji i Bulatoviću.

"Krivično djelo je posebno teško zbog načina izvršenja, zato što postoji osnovana sumnja da su ovi okrivljeni umišljajno pomogli okrivljenim V.R. i R.V., koji su upotrebom vatrenog oružja na javnom mjestu, gdje je bio prisutan veći broj lica, na terasi kafe-bara T. ispalili veći broj projektila iz vatenog oružja i lišili života oštećene Đ.B. i D.Z. i teško tjelesno povrijedili oštećenog I.S. i to tako što su im, kako se osnovano sumnja obezbijedili garažu za skrivanje predmeta upotrijeljenih u izvršenju krivičnog djela (motocikla i drugih predmeta), dok se kao teška posledica izvršenja predmetnog krivičnog djela za koju su okrivljeni M.B. i V.Š. ogleda u lišenju života oštećenih Đ.B. i D.Z., pa se sa svih navedenih razloga produženje pritvora po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.4 Zkp-a okrivljenim M.B. i V.Š. javlja kao nužan radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka". navodi se u odluci.

Rafailović je hapšen u martu 2013. godine zbog sumnje da je pokušao da ubije Radovana Vujovića. U maju 2015. je pucano na njegov džip.

Bonus video: