Novi maksimalan poraz od Lođa, Luka Bar se oprostila od evropske scene

1 komentar(a)
Dijana Vuković, Foto: Radiolodz.pl
Dijana Vuković, Foto: Radiolodz.pl
Ažurirano: 25.01.2017. 18:27h

Nakon prvog meča i maksimalnog poraza kod kuće, bilo je jasno da su šanse odbojkašica Luke Bar da se domognu osmine finala CEV kupa u domenu teorije. Iznenađenja nije bilo i u revanšu, poljski Budovlani iz Lođa je i u večerašnjem revanšu slavio 3:0 (25:9, 25:14, 25:17), i očekivano prebrodio ovu prepreku.

Prvi set, koji je trajao nepunih 18 minuta, u kojem su gošće uzele samo devet poena, pokazao je u kom pravcu će se kretati ovaj duel.

Luka Bar je u drugom setu držala priključak do 13:11, a u trećem je, čak i vodila 7:5...

Crnogorski šampion je, tako, završio ovosezonski nastup na evropskoj sceni, u kojoj je odigrao, rekordnih, šest utakmica.

Prvo je eliminisan u prvom kolu Lige šampiona od estonske Kohile (1:3, 2:3), nakon čega je takmičenje nastavio u CEV kupu.

U prvom kolu je Luka Bar eliminisala austrijski Tirol (1:3, 3:1), zahvaljujući "zlatnom setu", dok je u drugom kvalitet i iskustvo bilo, ipak, na strani tima iz Lođa.

Budovlani - Luka Bar 3:0 (25:9, 25:14, 25:17)

Lođ – Atlas Arena. Gledalaca: 1.150. Sudije: Konstantinides (Kipar), Gonzales-Tabares (Španija).

Budovlani: Pelc, Drežga, Kutila, Totijaš, Tvardovska, Strozik, Picija, Bejer, Maj-Ervart (libero), Grobelna, Vinkurova, Grajber.

Luka Bar: Bojović, Peruničić, Duraković, Cenović (libero), Joksimović, Rovčanin, M. Rosić, Vuković, Kruta, Barjaktarović.

Bonus video: