Demokrate: Presuda Lješkoviću izrugivanje pravu

"Ono što je možda i teže jesu posljedice po društvo i poruka koja se šalje svim građanima – ne očekujte zaštitu od države ni kada vas na pravdi boga, naočigled ukupne javnosti, na sred ulice "ubiju od batina""
8 komentar(a)
Radosav Lješković, Foto: Savo Prelević
Radosav Lješković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2017. 11:15h

Presuda izrečena suspendovanom komandatu Specijalne antiterorističke jedinice Radosavu Lješkoviću je svojevrsno izrugivanje pravu, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

Lješković je osuđen je na pet mjesec zbog pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

"Koliko god nas je groteskan tok cijelog postupka upućivao na nešto takvo, pomenuta presuda zbog zvjerskog iživljavanja nad Mijom Martinovićem i drugim oštećenim u ovom postupku, u noći 24. oktobra 2015. godine, po kazni koja je izrečena u njoj, prevazilazi naše najcrnje slutnje o političkom suđenju, lišena je svakog osjećaja za pravdu. Presuda je potvrda da je sud, izričući ovako blagu kaznu za neviđenu torturu koju su preživjeli oštećeni građani, uzeo u zaštitu mučitelje", navodi se u saopštenju.

Demokrate ističu da je izričući ovakvu presudu, "sud od Lješkovića i "junaka" koji su hrabri da čoporativno "lome kosti" čak i automobilu, ali ne toliko da to i priznaju, uzeo pendrek i još jednom prebio oštećene u ovom postupku".

"Međutim, oporavio se Mijo i drugi oštećeni od povreda, oporaviće se i od rana ove presude. Ono što je možda i teže jesu posljedice po društvo i poruka koja se šalje svim građanima – ne očekujte zaštitu od države ni kada vas na pravdi boga, naočigled ukupne javnosti, na sred ulice "ubiju od batina". Obaveza suda da donese pravednu i na pravu zasnovanu presudu, kao i njegova odgovornost kada to ne učini, utoliko je veća u slučajevima koji predstavljaju eklatantan primjer iživljavanja službenih lica nad građanima", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Nadaju se da će se "ova nepravda što prije ispraviti".

Bonus video: