Milačić: Da se izigramo pa što nam bog da...

"Možemo da se izborimo za naše poene, da ih natjeramo da oni zarade svoje", svjestan je situacije trener Baranki Vladimir Milačić
0 komentar(a)
ŽOK Luka Bar, Foto: Cev.lu
ŽOK Luka Bar, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 25.01.2017. 10:55h

Nakon 0:3 u Baru, kada je bila evidentna razlika u kvalitetu, posebno u iskustvu, koje donose jake utakmice, a koje fale našem šampionu, realno je previše optimistički očekivati da Luka Bar večeras (18 sati) u Poljskoj protiv Budovlanija iz Lođa može da napravi podvig i u gostima slavi 3:0 ili 3:1 i izbori "zlatni set" i šansu da se domogne osmine finale CEV kupa.

"Objektivno, skoro je nemoguće da računamo na prolaz. Ali, možemo da se izborimo za naše poene, da ih natjeramo da oni zarade svoje, da se izigramo, pa što nam bog da", svjestan je situacije trener Baranki Vladimir Milačić.

Strateg "sirena", stoga, ističe koji je glavni zadatak u revanšu...

"Dobro treniramo, a utakmica će nam dobro doći da još jednom vidimo gdje smo u odnosu na jakog i ozbiljnog protivnika. S obzirom na to da smo u pripremnom periodu za nastavak prvenstva, ova utakmica nam je i te kako korisna".

Milačić nije nezadovoljan izdanjem ekipe u prvom meču, u kojem su Baranke lako izgubile prva dva seta, ali su šansu propustile u trećem u kojem su vodile 22:19, nakon čega su Poljakinje serijom 6:0 preokrenule i stavile tačku na meč.

"Jednostavno, nismo naviknuti da igramo sa takvom ekipom, koja ne prašta naše greške, ne prašta naše lake napade, ponekad nerezonske, oni sve to iskoriste. U trećem setu smo dobro dizali i prolazili iz "zone 4". Ali je njihov libero pohvatao puno lopti u odbrani, nijesu griješili u kontrama, niti nam pružili šansu da se odbranimo. I u prva dva seta nismo ih puno čašćavali, nego je kvalitet presudio. Možda možemo u revanšu malo jače da serviramo, malo bolje da blokiramo, ali to je poen-dva više. Ako nas potcijene, možemo da im dišemo za vratom, budemo ravnopravni, ali kad se uozbilje, onda kvalitet dođe do izražaja", zaključio je Milačić.

Bonus video: