Vremeplov: Predsjedniče, pomozite nam

0 komentar(a)
TE Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
TE Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.01.2017. 09:14h

Žitelji MZ Zabrđe, u neposrednoj blizini TE Pljevlja ovih dana suočeni su sa velikim problemom zbog štetnih čestica gara, čađi i pepela koje dolaze iz TE, što je prouzrokovalo, kako se ovdje ocjenjuje, ozbiljan ekolođki incident.

Predsjednik Đukanović, koji je obišao ovo područje i razgovarao sa mještanima, rekao je da je čelnim ljudima TE ukazao da se sa dužnom pažnjom i oni i organi lokalne uprave i Republike moraju odnositi prema pitanju ugrožavanja životne sredine, prije svega ovih naselja neposredno oko TE, pa onda i Pljevalja u cjelini: “Saglasno planu i zaključcima koje će Vlada donijeti narednih dana, veoma ažurno i efikasno pristupićemo otklanjanju posljedica koje su tako očigledne i koje su nastupile nakon remonta TE”....

Miomir Ostojić je u ime žitelja Zabrđa, predsjedniku CG prenio je svoje ogorčenje cijelom situacijom: “Gospodine predsjedniče , ako nam ne pomognete, biće ovo teško, tiho i biološko umiranje naroda. Tu nema šta da se krije. Mi smi ovo trpjeli 18 godina, ali je sada prešlo sve granice.... ovako nemoguće živjeti”.

Ministar privrede Darko Uskoković istakao je da pred ovim problemom niko ne želi zatvarati oči i da će se sve učiniti da se on otkloni.

Bonus video: