Potvrđena presuda Šukoviću: "Bossu" ostala uslovna kazna

Viši sud potvrdio presudu sudije Rada Ćetkovića
377 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.01.2017. 07:03h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu bivšem načelniku Odjeljenja za organizovani kriminal Predragu Šukoviću, koji je uslovno osuđen zbog prijetnji sadašnjem premijeru Dušku Markoviću.

Tako je postala pravosnažna presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića, koji je odlučio da će Šuković ići tri mjeseca u zatvor ukoliko u sljedećih godinu počini novo krivično djelo.

Viši sud je prihvatio stav Osnovnog da je dokazano da je Šuković, od 8. maja do 7. juna 2015, na portalu “Vijesti”, pod pseudonimom "Boss", postavljao komentare kojima je prijetio tadašnjem potpredsjedniku vlade.

Sudovi su ocijenili da je utvrđena Šukovićeva krivica, kako dokazima, tako i njegovom odbranom.

Šuković je u odbrani naveo da je na portalu “Vijesti” postavio četiri komentara, ali ne sa namjerom da prijeti Markoviću, već je pojasnio da je komentarisao njegovo zdravstveno stanje.

Sud nije prihvatio odbranu Šukovića da je pisao komentare zbog glasina o bolesti Markovića.

“Navode da je imao saznanja o Markovićevoj blesti opravdavao je glasinama", rekao je tada sudija Ćetković.

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega, ocjenjujući kao prijetnje to što je policajac, pod pseudonimom “Boss” na portalu “Vijesti” komentarisao njegove postupke i zdravstveno stanje.

Za ugrožavanje sigurnosti zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do godinu.

Ubrzo nakon prvostepene presude - na Šukovića je pucano u strogom centru Podgorice. Nekadašnji vojni obavještajac Radovan Aleksić sumnjiči se da je 11. jula u Podgorici, navodno, pokušao da ubije Šukovića.

Bonus video: