Mark Tven: Sto godina kasnije

Nagrađivani tim koji čine Filip i Erin Sted završili su nedovršenu priču sa 11 poglavlja, odnosno ilustrovanu knjigu od 152 strane. Bajka govori o dječaku koji može da razgovara sa životinjama i njihovim zajedničkim naporima da spasu princa
84 pregleda 0 komentar(a)
Mark Tven, Foto: Aventurequest.com
Mark Tven, Foto: Aventurequest.com
Ažurirano: 23.01.2017. 16:37h

Nova knjiga sa nedavno otkrivenim pričama poznatog američkog pisca Marka Tvena biće objavljena u septembru, više od sto godina poslije njegove smrti, saopštili su izdavači.

Izdavačka kuća za mlađe čitaoce Dabldej saopštila je da će objaviti bajku Marka Tvena koja je tek nedavno otkrivena. Knjiga će se zvati “Kradljivac princa Oleomargina” i biće objavljena 26. septembra. Djelo se zasniva na 16 strana bilješki Marka Tvena iz 1879. godine koje su otkrili naučnici na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji.

Nagrađivani tim koji čine Filip i Erin Sted završili su nedovršenu priču sa 11 poglavlja, odnosno ilustrovanu knjigu od 152 strane. Bajka govori o dječaku koji može da razgovara sa životinjama i njihovim zajedničkim naporima da spasu princa.

Tven je većinu svojih djela napisao u svojoj kućnoj biblioteci, a ona će uskoro biti otvorena za sve koji tamo žele da pišu. Vijest o otvaranju njegovog doma za sve koji tamo žele da napišu svoja djela razveselila je brojne obožavatelje. Četiri puta godišnje će se u njegovoj kućnoj biblioteci održavati spisateljske seanse, u sklopu kojih će pisci pokušati da pronađu inspiraciju na istom mjestu na kojem su nastali i neki od Tvenovih najvećih hitova. Kuća se nalazi u mjestu Hartford u Konektikatu.

Bonus video: