Herceg Novi: Otvorena izložba Nikole Ćurčina

Istoričarka umjetnosti Kristina Milatović koja je otvorila izložbu itakla je da ovaj ciklus, kako ga sam umjetnik naziva, karakteriše figura ili akt, koji je središte svih radova
81 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Ćurčin, izložba, Foto: Slavica Kosić
Nikola Ćurčin, izložba, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.01.2017. 14:59h

“Art and music” naziv je izložbe likovnog umjetnika, diznajnera i strip crtača Nikole Ćurčina koja je u četvrtaki veče otvorena u longue baru Amerika. Ćurčin se predstavio petnaestak radova, kojim je pokazao poznavanje istorije umjetnosti, ali i odlično vladanje tehnikama akvarela, ulja na platnu i tuša.

“Ovi aktovi su nastali u posljednjih nekoliko mjeseci i riječ je o školskom pristupu aktu. Jednostavno imam želju da potpuno promjenim način izražavanja u svom slikarskom stvaranju i mogu reći da sam sa onim ‘crno-bijelim svijetom’ za sada završio. Od sada kreće jedan novi, potpuno drugačiji pristup“, kazao je Ćurčin.

Istoričarka umjetnosti Kristina Milatović koja je otvorila izložbu itakla je da ovaj ciklus, kako ga sam umjetnik naziva, karakteriše figura ili akt, koji je središte svih radova.

“Njegovi radovi sadrže elemente pop arta, impresionizma, baroka, ekspresionizma… Lik je stavljen u drugi plan – zaključujemo tako što nam je ili okrenut leđima ili ima zatvorene oči. Linija prati formu i jasna je”, ocijenila je Milatović.

U okviru otvaranja izložbe održan je i koncert rock grupe Fast woman and slow horses u kojoj je Ćurčin basista i vokal.

Bonus video: