"Čuvari tvog poštenja" u režiji Liješevića

Predstava "Čuvari tvog poštenja" biće izvedena sredinom februara
0 komentar(a)
Boris Liješević, Foto: Facebook/Boris Lijesevic
Boris Liješević, Foto: Facebook/Boris Lijesevic
Ažurirano: 20.01.2017. 12:49h

Na Večernjoj sceni Gradskog pozorišta u toku je rad na novoj predstavi - "Čuvari tvog poštenja". Riječ je o autorskom projektu jednog od vodećih reditelja regiona Borisa Liješevića.

Ideju za ovaj teatarski projekat Liješević je pronašao u prepoznatljivom stihu crnogorske himne, a predstava će se baviti savremenim društvenim okolnostima u kojima živimo i vrijednostima na kojima smo odgajani. Postaviće brojna aktuelna pitanja poput onih šta danas znači poštenje u Crnoj Gori, šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo i gdje smo u odnosu na pretke, šta nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog “koda” naših predaka, te šta je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu.

U "Čuvarima tvog poštenja" angažovan je gotovo kompletan glumački ansambl Gradskog pozorišta, a uloge su povjerene Dubravki Drakić, Božidaru Zuberu, Emiru Ćatoviću, Branki Femić, Željku Radunoviću, Katarini Krek, Ivoni Čović-Jaćimović, Sanji Popović, Pavlu Iliću, Branku Iliću i Simu Trebješaninu.

Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su Rambo Amadeus koji će raditi muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, zatim kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

Predstava "Čuvari tvog poštenja" premijerno će biti izvedena sredinom februara u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”

Bonus video: