Krivokapić i Cerović nastupaju u Sankt Petersburgu

Gitaristički duo će pored Bahovih “Engleskih svita”, izvesti i djela Pjacole, Bogdanovića...
163 pregleda 1 komentar(a)
Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Foto: Privatna arhiva
Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.01.2017. 09:05h

Crnogorski gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastupiće 16. februara u jednoj od najčuvenijih i najljepših dvorana na svijetu, u sali Filharmonije u Sankt Peterburgu. Gitaristički duo će pored Bahovih “Engleskih svita”, u njihovoj transkripciji, izvesti i djela Pjacole, Bogdanovića i Manuela de Falje.

U septembru 2015. godine prestižna izdavačka kompanija “Naxos” objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua. Zvanična promocija izdanja, za koji najstariji i vodeći američki magazin za umjetničku muziku “American Record Guide” ističe da je riječ o “briljantnom ostvarenju”, organizovana je u Amsterdamu, a od tada je predstavljen na nastupima gitaristučkog dua širom svijeta.

Sredinom ove godine “Naxos” će objaviti i drugi CD sa muzikom Johana Sebastijana Baha, a nakon toga će članovi dua realizovati i nekoliko izdanja kao solisti, a uskoro će biti objavljen i njihov novi projekat na kome su gostovale neke od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku.

Crnogorski gitaristički duo, koji je nastao 2005. godine i čiji repertoar obuhvataju transkripcije renesansne i barokne muzike, originalne kompozicije 19. vijeka, kao i savremena muzika originalno pisana za dvije gitare, po mišljenju publike i kritike koje stižu od uglednih američkih magazina "Fanfare" , "ClassicsToday", "Soundboard", "American Record Guide" kao i od specijalizovanog francuskog časopisa "Guitare Classique", je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni.

Bonus video: