"DRŽAVNI UDAR"

Sud traži da se Branki Milić sudi u odsustvu

Danas u podgoričkom Višem sudu nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine
60 pregleda 0 komentar(a)
državni udar, Foto: Printscreen
državni udar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 07.12.2018. 08:13h

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgođeno je za 13. decembar.

Sutkinja Suzana Mugoša saopštila je da je nephodno da se spise predmete dostave Specijalnom državnom tužilaštvu radi iniciranja prijedloga da se Branki Milić sudu u odsustvu.

"Imajući u vidu da je zakonom o krivičnom postupku sud dužan da postupak sprovede bez odugovlačenja i onemogući svaku zloupotrebu prava licima koja učestvuju u postupku, a što je u ovom slučaju očigledno, vijeće nalazi da je neophodno spise predmeta dostaviti Specijalnom državnom tužiocu radi iniciranja predloga za suđenje u odsustvu Branki Mlić jer nije dostupna državnim organima a postoje važni razlozi da se istoj sudi u odsustvu posebno cijeneći da se radi o pritvorskom predmetu i da je u odnosu na istu raspisana potjernica 28. 11. i donijeto rješenje ovog vijeća o određivanju pritvora koje je potvrđeno od strane Apelaionog suda", rekla je Mugoša

Sudija Suzana Mugoša juče je odbila predlog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se razdvoji postupak u odnosu na Branku Milić kao neosnovan.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpska državljanka Kristina Hristić, kao i njeni sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Preporučujemo za Vas