DALJINSKI AKTIVIRAN EKSPLOZIV

Ubica pritisnuo taster kad su Sekulović i Korać sjeli u vozilo

Napad na dvoje vršnjaka i komšija dogodio se u kvartu gdje su oboje odrasli i ispred škole u kojoj su u istoj generaciji završili osnovno obrazovanje
1246 pregleda 70 komentar(a)
Goran Sekulović, Foto: Savo Prelević
Goran Sekulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2017. 06:32h

Daljinskim upravljačem aktivirana je eksplozivna naprava jake razorne moći postavljena ispod parkiranog "megana", u trenutku kada su Podgoričanin Đorđe N. Sekulović (30) i njegova prijateljica Jelena Korać (31) sjeli u automobil.

"Stoprocentno smo sigurni da je daljinskim ili putem telefona aktiviran eksploziv ispod megana”, kazao je "Vijestima" stručnjak za eksplozije Rašo Popović.

Đorđe Sekulović preminuo je juče ujutro u Kliničkom centru od posljedica bombaškog napada, dok je djevojka zadobila teške povrede obje noge, oka i desne šake, ali je nakon višesatne operacije sinoć bila u stabilnom stanju na Odjeljenju intenzivne njege.

Načelnik Intenzivne njege KC-a Zoran Jovančević kazao je da su teške povrede obje natkoljenice dovele do iskrvarenja i smrti muškarca.

"Operacija je trajala tri i po sata, ali i pored svih preuzetih mjera liječenja došlo je do smrtnog ishoda”, kazao je Jovančević.

“Reno megan” (BA-PG-904) bio je parkiran u mračnom dijelu kvarta, sa dvorišne strane zgrade, tik uz ogradu Osnovne škole “Maksim Gorki”.

Stručnjak za eksplozije kazao je da je sasvim sigurno aktivirana velika količina eksploziva.

“Ogromna je količina eksploziva aktivirana. Tek poslije vještačenja u Forenzičkom centru znaće se koja vrsta eksploziva je korišćena u ovom napadu”, kazao je Popović.

Eksploziv je bio zakačen za patos automobila, tačno ispod vozačevog sjedišta.

O količini postavljenoj na automobil najbolje govori podatak da su u detonaciji otkinute obje noge Sekuloviću, a da je udarni talas njegovo tijelo izbacio nekoliko metara dalje od vozila.

Teško povrijeđena djevojka ostala je zarobljena u raspolućenom “meganu”, tako da su vatrogasci morali da sijeku lim kako bi je izvukli iz automobila u plamenu.

“Djevojka je zapomagala. To je bilo najezivije nešto što sam vidio i čuo u životu”, ispričao je stanar obližnje zgrade.

Ekipa za uviđaje iz Forenzičkog centra satima je nakon bombaškog napada uzimala tragove sa mjesta novog bombaškog obračuna.

Rasuti djelovi automobila, barut i krv bili su na sve strane, a policijske ekipe i juče su rano nastavili u da prikupljaju materijalne dokaze.

“Ovo su teško dokaziva djela”, kazao je Popović.

Prvi podaci inspektorima govore da je Sekulović sumnjao da ga neko prati i da je nakon deportacije iz Švedske, često mijenjao automobile...

Napad na dvoje vršnjaka i komšija dogodio se u kvartu gdje su oboje odrasli i ispred škole u kojoj su u istoj generaciji završili osnovno obrazovanje.

“Sekulović i Koraćeva se druže još iz vrtića... Podigli su se u istom kvartu i bili jedni od najboljih prijatelja”, ispričao je “Vijestima” zajednički prijatelj Sekulovića i Koraćeve.

Đorđe Sekulović je u proteklih 7-8 godina nekoliko puta procesuiran zbog više krivičnih prijava u Crnoj Gori i u inostranstvu.

Prva krivična prijava protiv njega je podnijeta 2009. godine zbog razbojništva.

Godinu kasnije u Budvi je zajedno sa sada odbjeglim Podgoričaninom Mariom Miloševićem i Goranom Bogdanovićem hapšen jer je policija kod njih pronašla pištolj, revolver i eksplozivnu napravu.

U policiji tvrde da je Sekulović posljednjih godina bio blizak sa Miloševićem, za kojim se traga zbog sumnje da je u oktobru ove godine učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića na Cetinju.

Sekulović je dvije godine i pet mjeseci bio u zatvoru u Švedskoj zbog narkotika, odakle je izašao krajem prošle godine.

Tada je iz Švedske deportovan u Crnu Goru.

Bombe se preselile u Podgoricu

Bombaški napad na Đorđa Sekulovića je treći napad eksplozivom postavljenim pod automobil u posljednjih mjesec i po u Podgorici.

29. 12. 2016. - Pljevljak Miloje Vojinović poginuo je u eksploziji automobila, koji je eksplodirao u pokretu. Od siline eksplozije automobil je preletio niz desnu obalu Morače nadomak Krivog mosta u Podgorici.

19. 12. 2016. - Podgoričanin Marko Martinović (38) teško je povrijeđen u eksploziji, koja se dogodila u Ulici Vasa Raičkovića. Bomba je tada bila postavljena ispod iznajmljene “astre” i aktivirana kada je Martinović upalio automobil. Tog dana sa njim je bio jedan od vođa “škaljarskog klana” Igor Vukotić, ali je bomba grunula prije nego je ušao u automobil.

Nakon ovog pokušaja ubistva Kotoranin Jovan Vukotić, u policijskim evidenicijama označen kao vođa “škaljaraca”, “Vijestima” je saopštio "da je policija puna kriminalaca sa značkama i onih koji su na spisku mafijaških šefova"...