Mladić (18) kroz Zetu vozio 186 km/h

Policija od početka 2017. registrovala ukupno devet teških prekršaja - vozači su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja za mnogo više kilometara na čas nego što iznosi propisana dozvoljena brzina. Oni su se, upravljajući putničkim motornim vozilima, kretali brzinom od 170 do 195 km/h.
79 pregleda 0 komentar(a)
brza vožnja, auto, Foto: Shutterstock.com
brza vožnja, auto, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.01.2017. 14:59h

Brzim vožnjama po crnogorskim drumovima nema kraja - policija je saopštila da je I.V. (18) iz Podgorice vozio 186 km/h kroz mjesto Goričani u Zeti.

Težak saobraćajni preksraj dogodio se 15. januara, a policija je I.V. (18) oduzela vozačku dozvolu i protiv njega podnijela prekršajnu prijavu.

"Službenici saobraćajne policije su registrovali teški saobraćajni prekršaj i procesuirali I.V. (18) iz Podgorice koji se, upravljajući pmv marke "Peugot" podgoričkih registarskih oznaka, kretao brzinom od 186 km/h u nenaseljenom mjestu Goričani na području Podgorice, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Vozač je isključen iz saobraćaja, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, a protiv istog je podnesena prekršajna prijava nadležnom Sudu za prekršaje", saopšteno jne iz Uprave policije.

Iz policije podsjećaju da je od početka 2017. godine registrovano još osam ovakvih prekršaja.

"Svih osam vozača su prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja za mnogo više kilometara na čas nego što iznosi propisana dozvoljena brzina. Oni su se, upravljajući putničkim motornim vozilima, kretali brzinom od 170 do 195 km/h. Svima je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njih su nadležnim sudovima za prekršaje podnijete prekršajne prijave. Sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navodi se u saopštenju.

Saobraćajna policija će, kako podsjećaju, nastaviti sa preduzimanjem svih neophodnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti drumskog saobraćaja.

Bonus video: