Jovović zaprijetila slanjem u pritvor Dobroviću i Vukčeviću

Mladenu Dobroviću i Igoru Vukčeviću na teret se stavlja teška krađa u pokušaju, za koju je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina
99 pregleda 7 komentar(a)
Željka Jovović, Foto: Savo Prelević
Željka Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.01.2017. 17:30h

Za prvi februar odloženo je suđenje Mladenu Dobroviću i Igoru Vukčeviću, optuženima za pokušaj pljačke u Berislavcima, septembra 2013.

Ovo je šesti put da se odlaže početak suđenja.

Juče je odgođeno jer je Vukčević prije nekoliko dana angažovao branioca, advokaticu sa Cetinja Branku Stanojević, koja je sud obavijestila da ne može doći u sud zbog nevremena u tom gradu i nemogućnosti da se u tako kratkom roku upozna sa predmetom.

Sutkinja Željka Jovović kazala je da je Vukčević imao vremena da ranije angažuje branioca, te da ispada da optuženi zloupotrebljava sud.

Ipak je dozvolila odlaganje, upozoravajući da sljedeći put to neće uraditi.

Ona je optuženima zaprijetila pritvorom, ukoliko nastave "da koče održavanje pretresa".

Njima se na teret stavlja teška krađa u pokušaju, za koju je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Zbog istog događaja nedavno je prvavosnažno oslobođen vlasnik tog imanja Danilo Ajković, koji se teretio da je na svom imanju iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil, koji je Dobrovića pogodio u glavu.

Sudovi su konstatovali da je Ajković postupao u nužnoj odbrani i da je u postupku utvrđeno da su Dobrović i Vukčević došli te večeri da ga opljačkaju.

Ajković je ranije rekao da je morao da puca na provalnike u Zeti, jer mu je život bio ugrožen.

Dobrović i Vukčević su na suđenju Ajkoviću tvrdili da su te večeri bili na imanju Ajkovića, jer su tražili čamac, koji je Dobroviću nestao...

Nijesu umjeli da objasne zašto je proteklo skoro tri sata od ranjavanja Dobrovića do odlaska u Urgentni, sa tako teškom povredom, kao ni zašto su čamac tražili noću, a ne preko dana.

Ajković konstantno tvrdi da je te večeri bilo više osoba ispred njegove kuće, ali je tužilaštvo optužilo jedino njih dvojicu.

Bonus video: