Nikšić: Uhapšen zbog sumnje da je prenosio vatreno oružje

Vicković je povratnik u izvršenju ovih krivičnih djela, a 9. septembra prošle godine u ugostiteljskom objektu "Cepinac" u Nikšiću je takođe lišen slobode nakon što je kod njega pronađen pištolj marke CZ model M57
719 pregleda 9 komentar(a)
Darko Vicković, Foto: Uprava policije
Darko Vicković, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.01.2017. 17:14h

Nikšićka policija uhapsila je Darka Vickovića (37) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je 11. oktobra prošle godine u saizvršilaštvu sa više lica prenosio više komada vatrenog oružja od mjesta Slano ka Nikšiću.

Vickoviću, kome se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava, je državni tužioc nakon saslušanja odredio zadržavanje.

Prošle godine policija je na jezeru Slano uhapsila Ranka Radulovića (56), Radoša Petrušića (40) i Ratka Martinovića (36), zbog sumnje da su nelegalno držali oružje i municiju.

Tada su kod njih pronađeni pištolj "glok", pištolj CZ, pet komada okvira za municiju različitog kalibra sa ukupno 71 komadom pištoljske municije i dva pancir prsluka, a na pištoljima su uočeni tragovi obrušenog fabričkog broja.

Automobilom u kojem je bilo oružje upravljao je Petrušić. On i Radulović su pušteni, dok je Martinoviću određena istraga. Tokom istrage, kako je "Vijestima" rečeno iz policije, prikupljeni su dokazi protiv Vickovića koji je danas uhapšen.

Vicković je povratnik u izvršenju ovih krivičnih djela, a 9. septembra prošle godine u ugostiteljskom objektu "Cepinac" u Nikšiću je takođe lišen slobode nakon što je kod njega pronađen pištolj marke CZ model M57.

Bonus video: