Vremeplov: Putari štrajkuju glađu

Iz poslovnice Crnagoraputa u Beranama saopšteno je da su iz Vlade dobili uvjeravanja da će radnicima biti ispunjeni zahtjevi
50 pregleda 0 komentar(a)
Crnagoraput, Foto: Arhiva "Vijesti"
Crnagoraput, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.01.2017. 09:40h

Oko 100 radnika beranske sekcije Crnagoraputa, nastavili su sa štrajkom glađu, i najavili da će ako im se zahtjevi ne ispune što prije, organizovati i blokadu glavnih puteva koje održavaju.

Putari su prije pet dana obustavili rad, zbog neisplaćene 4 plate, toplih obroka i regresa za prošlu godinu, a pošto im se niko od nadležnih nije obratio, odlučili su da protest pooštre.

Iz poslovnice Crnagoraputa u Beranama saopšteno je da su iz Vlade dobili uvjeravanja da će radnicima biti ispunjeni zahtjevi.

I radnici pljevaljskog ogranka Crnagoraputa stupili su u štrajk i naglasili da će se, ukoliko im se zahtjevi ne ispune do 21. januara, obustava rada pretvoriti u štrajk glađu.

Putari nikšićke sekcije Crnagoraputa ni juče nijesu čistili saobraćajnice u opštinama Nikšić, Plužine i Šavnik, a još je neizvjesno kada će nastaviti sa održavanjem tih saobraćajnica. Iz Štrajkačkog odbora je soapšteno da im se duguje pet plata, topli obroci, naknade za prevoz, regres i zimnica.

Bonus video: