Milić još nije suspendovan zbog skandala u ministarstvu

Milić je oba dana nakon incidenta bio na poslu u Ministarstvu vanjskih poslova i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo
92 pregleda 14 komentar(a)
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.01.2017. 06:36h

Ministarstvo vanjskih poslova još nije suspendovalo službenika Ivana Milića, koji je prošle srijede napravio težak incident u arhivarnici, kada je fizički nasrnuo na dvoje kolega.

“Vijesti” su u petak pitale Ministarstvo vanjskih poslova je li protiv Milića pokrenut disciplinski postupak, ali na to pitanje tog dana nije odgovoreno.

Sagovornici “Vijesti” ispričali su da je Milić oba dana nakon incidenta bio na poslu, te da se ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

“Bio je potpuno miran. Uobičajeno se ponašao. Koliko znamo, protiv njega još nije pokrenut disciplinski potupak. Inače, ovo mu nije prvi put da se bahato ponaša prema kolegama”, ispričale su Milićeve kolege.

Službenik Generalnog direktorata za bilateralne poslove prošle srijede u arhivarnici zgrade je prvo davio koleginicu, a potom pesnicama nasrnuo na kolegu, kada je pokušao da zaštiti ženu.

Zbog skandala u zgradi intervenisala je i policija, a još se čeka odluka tužioca o tome kakva će kvalifikacija djela njemu biti stavljena na teret.

“Vijestima” je više izvora ispričalo da je Milić tog dana oko 16.20 časova sišao u arhivarnicu Ministarstva i bez pitanja počeo da traži nešto po dokumentaciji.

Tada je reagovala službenica zaposlena u arhivi, koja je kolegi kazala da ne smije to da radi i da napusti kancelariju.

Sagovornici “Vijesti” ispričali su da je Milić ignorisao upozorenje i nastavio da otvara stare predmete, nakon čega je službenica povišenim tonom rekla: “Napusti arhivu, to su povjerljiva dokumenta”...

To je navodno iznerviralo Milića koji je nasrnuo na ženu.

Prema prijavi, Milić je rukama počeo da davi koleginicu, nakon čega je drugi službenik Ministarstva vanjskih poslova pokušao da zaštiti ženu.

U prijavi piše da je Milić potom još žešće nasrnuo na starijeg kolegu i izudarao ga pesnicama.

Miliću je u opisu posla da razmjenjuje podatke i da ima bilateralne kontakte sa drugim zemljama.

Bonus video: