Skandal u MVP: Davio koleginicu pa izudarao kolegu

Prema prijavi, Milić je rukama počeo da davi koleginicu, nakon čega je drugi službenik Ministarstva vanjskih poslova pokušao da zaštiti ženu. U prijavi piše da je Milić potom još žešće nasrnuo na starijeg kolegu i izudarao ga pesnicama
455 pregleda 53 komentar(a)
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2017. 11:24h

Službenik Ministarstva vanjskih poslova Ivan Milić u arhivarnici te zgrade najprije je nasrnuo na koleginicu, a potom i pesnicama izudarao kolegu koji je pokušao da zaštiti ženu.

Skandal u resoru Srđana Darmanovića dogodio se u srijedu oko 16:20 časova, a zbog napada Milića na kolege (identitet poznat redakciji) intervenisala je i policija.

Milić je zaposlen u Generalnom direktoratu za bilateralne poslove, a “Vijestima” je saopšteno da je tog popodneva sišao u arhivarnicu Ministarstva i bez pitanja počeo da traži nešto po dokumentaciji.

Tada je reagovala službenica zaposlena u arhivi, koja je kolegi kazala da ne smije to da radi i da napusti kancelariju.

Sagovornici “Vijesti” ispričali su da je Milić ignorisao upozorenje i nastavio da otvara stare predmete, nakon čega je službenica povišenim tonom rekla: “Napusti arhivu, to su povjerljiva dokumenta”...

To je navodno iznerviralo Milića koji je nasrnuo na ženu.

Prema prijavi, Milić je rukama počeo da davi koleginicu, nakon čega je drugi službenik Ministarstva vanjskih poslova pokušao da zaštiti ženu.

U prijavi piše da je Milić potom još žešće nasrnuo na starijeg kolegu i izudarao ga pesnicama.

Haos u arhivarnici Ministarstva vanjskih poslova zaustavila je policija, koja je pozvana da interveniše u arhivi zgrade.

“Vijestima” je u Upravi policije rečeno da Milić nije zadržavan, da je protiv njega podnijeta prijava Ministarstva vanjskih poslova koja je sada u redovnoj proceduri.

“Nije zadržavan, a čeka se stav tužioca kako bi se znalo da li će protiv njega biti podnošena krivična ili prekršajna prijava. Kao i koje djelo će mu se staviti na teret”, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije.

Miliću je u opisu posla da razmjenjuje podatke i da ima bilateralne kontakte sa drugim zemljama.

Prijavili incident policiji

U Ministarstvu vanjskih poslova potvrdili su juče “Vijestima” da se u srijedu dogodio incident u njihovoj zgradi.

“Ministarstvo vanjskih poslova je obavijestilo nadležene organe o incidentu, koji se dogodio u srijedu 11. 01. oko 16.20 časova”, odgovoreno je pitanja “Vijesti”.

Oni su potvrdili i da je Ivan Milić, službenik u Generalnom direktoratu za bilateralne poslove.

“Ministarstvo vanjskih poslova je preduzelo sve potrebne radnje u odnosu na sve aktere događaja i otvoreno je za dalju komunikaciju sa organima u čijoj je nadležnosti postupanje po ovom predmetu”, piše u odgovorima.

Bonus video: