Erović odredio kandidate za zimske pripreme

52 pregleda 0 komentar(a)
Atletski savez Crne Gore, Foto: ASCG
Atletski savez Crne Gore, Foto: ASCG
Ažurirano: 13.01.2017. 14:00h

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore, Osman Erović, objavio je danas spisak kandidata za zimske pripreme za takmičarsku 2017.godinu.

Erović je za pripreme, koje će od polovine januara biti održane u Baru i Ulcinju, odredio 17 takmičara.

Odlukom Erovića od atletičarki pripremaće se Kristina Rakočević (Tara, disk i kugla), Marija Vuković (Dionis, skok u vis), Slađana Perunović (Nikšić, srednje i duge pruge), Ljljana Matović (Dionis, skok u dalj, troskok), Anđela Drobnjak (Jedinstvo, skok u dalj, višeboj), Ana Bošković (Tara, koplje) i Anatasija Magdelinić (Jedinstvo, 3000).

Od atletičara zimskepripreme odradiće Danijel Furtula (Nikšić, disk), Tomaš Đurović (Draževina, kugla), Luka Rakić (Mornar, 100 i 200), Ivan Kukuličić (Zeta 2012, disk), Srđan Marić (Bar, 100, 200 i 400m), Darko Pešić (Lovćen, višeboj), Dragan Pešić (Lovćen, višeboj), Aleksandar Miletić (Nikšić, 800), Dragoljub Koprivica (Mornar, 3000, 5000 i polumaraton ) i Boris Čović (Jedinstvo, 3000).

Saopšteno je da je planom Saveza predviđeno da se pripreme za bacačke, odnosno tehničke discipline i sprint realizuju u Baru, dok će srednjoprugaši i dugoprugaši pod rukovodstvom trenera Draga Musića vježbati i trenirati u Ulcinju.

Pripremama će rukovoditi selektor Erović.

Za bacačke discipline biće zadužen Marko Ristić, a za trčanja za srednje i duge pruge Drago Musić.

Saopšteno je da će na pripremama biti uključeni i treneri Veljko Čegar i Branislav Maslovarić.

Bonus video: