Službenici ZIKS-a malo čuvali zatvor, malo diskoteku

Stražari čija su imena poznata redakciji "Vijesti", brinuli su o bezbjednosti lokala, dok ih neko nije prijavio upravi ZIKS-a...
152 pregleda 78 komentar(a)
diskoteka Beagle, Foto: Filip Roganović
diskoteka Beagle, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.01.2017. 06:25h

Trojica službenika spuškog zatvora više nisu članovi obezbjeđenja nedavno otvorene diskoteke Beagle u Podgorici.

Stražari čija su imena poznata redakciji "Vijesti", brinuli su o bezbjednosti gostiju tog lokala, dok ih neko nije prijavio upravi Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz te institucije, međutim, zvanično su odgovorili da nemaju saznanja da njihovi službenici honorarno, niti na bilo koji drugi način rade u podgoričkoj diskoteci.

Formalni vlasnik Beagla Miodrag Migi Kruščić rekao je "Vijestima" da niko od redara u toj diskoteci nije službenik zatvora, ali ni Uprave policije.

Više službenika ZIKS-a "Vijestima" su nezvanično kazali da su nedavno od uprave upozoreni - da će dobiti otkaz ukoliko odluče da rade u novootvorenom podgoričkom noćnom klubu.

U odgovorima iz Zavoda, pojašnjeno je da pozitivni propisi zatvorskim čuvarima zabranjuju da vrše poslove obezbjeđenja mimo te ustanove.

"Pored ovoga, službenici ZIKS-a nemaju ovlašćenje niti odobrenje da vrše poslove obezbjeđenja u drugim klubovima. U slučaju saznanja da pored poslova obezbjeđenja u ZIKS-a, obavljaju i poslove obezbjeđenja u nekim od klubova, isti će biti disciplinski sankcionisani, a u skladu sa zakonskim propisima", odgovoreno je iz spuškog zatvora.

Kruščić je objasnio da obezbjeđenje u njegovom lokalu radi agencija Feniks.

"Obezbjeđenje u lokalu radi osam momaka iz agencije Feniks, koji imaju licence i koji su obučeni i osposobljeni za rad takve vrste. Svi oni rade u lokalu u skladu sa Elaboratom o obezbjeđenju kluba, čija kopija je dostavljena na odobrenje i Ministarstvu unutrašnjih poslova”, rekao je Kruščić.

Tvrdi da niko od prijavljenih službenika obezbjeđenja diskoteke nije zaposlen u ZIKS-u i u Upravi polcije.

"Mnogi koji rade u ZIKS-u i Upravi polciije su moji prijatelji, i ako je neko od njih viđen u lokalu, mogao je biti viđen samo kao gost i prijatelj", rekao je Kruščić.

Većinu popularnih podgoričkih kafića, ali i klubova na primorju obezbjeđuju upravo službenici ZIKS-a i Uprave polcije, iako im zakon o državnim službenicima i namještenicima to brani.

Bonus video: