Predrag Bogićević uhapšen po potjernici Interpola

Interpol i Crna Gora raspisali su međunarodnu potjericu zbog sumnje o organizaciji neuspjelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine
98 pregleda 32 komentar(a)
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Ažurirano: 12.01.2017. 17:49h

Predrag Bogićević (46), priveden je jutros na informativni razgovor u stanicu MUP po Interpolovoj poternici koju je protiv njega raspisala Crna Gora.

Kako prenosi "Blic" u 10.30 sati su ga inspektori kragujevačke policije priveli u njegovoj kući.

Interpol i Crna Gora raspisali su međunarodnu potjericu zbog sumnje o organizaciji neuspjelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine.

Na Interpolovom sajtu objavljene su fotogtafije Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kao i Nemanje Ristića iz Beograda i Predraga Bogićevića iz Kragujevca, osumnjičenih za terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

"Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte nacionalnu policiju ili Generalni sekretarijat Interpola" navedeno je na crvenoj međunarodnoj potjernici u kojoj je zapisano da se za ovim osobama traga na Interpolovom sajtu, objavljene su fotografije Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kao i Nemanje Ristića iz Beograda i Predraga Bogićevića iz Kragujevca, osumnjičenih za terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

Prema ranijim istražnim navodima crnogorskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovnog kriminala, pomenuti ruski i srpski državljani imali su zadatak da na dan parlamentarnih izbora, na kraju izbornog dana, ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazovu konflikt.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Milivoje Katnić ranije je više puta rekao da će crnogorski organi u potpunosti rasvijetliti sve okolnosti planiranog terorističkog napada u Crnoj Gori.

Bonus video: