Promocija mladih evropskih reditelja

Film ili diplomski film (kratki - srednjemetražni do 60 minuta), kojim se aplicira, mora biti proizveden u prošloj ili ovoj godini
0 komentar(a)
European Film Promotion
European Film Promotion
Ažurirano: 12.01.2017. 16:31h

Shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu "Future Frames - 10 new filmmakers to follow". Riječ je o programu koji je namijenjen promociji mladih evropskih reditelja i realizuje se tokom Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima (KVIFF). Pravo učešča imaju studenti režije ili reditelji koji su diplomirali u 2016/2017. godini.

Film ili diplomski film (kratki/srednjemetražni do 60 minuta), kojim se aplicira, mora biti proizveden u prošloj ili ovoj godini, a premijerno prikazan nakon prvog avgusta 2016. godine. U obzir dolazi i radna verzija filma, ali u kombinaciji sa dodatnim primjerima dosadašnjeg stvaralaštva kandidata.

Aplikacioni formular sa obaveznim prilozima, vimeo linkom (engleski titl) i DVD kopijom filma bez titla, neophodno je dostaviti do 1. 2. 2017. godine na adresu: Ministarstvo kulture, Njegoševa ulica 81250 Cetinje, sa naznakom Konkurs European Film Promotion. Na osnovu propozicija EFP-a i ovog poziva, predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, a finalnu selekciju KVIFF.

Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran za učešće, u obavezi je da o svom trošku izradi DCP kopiju filma sa engleskim titlom za potrebe češke premijere. Od kandidata se, takođe, očekuje i prisustvo na KVIFF od dugog do petog jula 2017. godine.

Ministarstvo kulture finansiraće participaciju u programu, te put i smještaj u Karlovim Varima. Osim premijere filma na referentnom evropskom festivalu, odabrani reditelji biće u prilici da učestvuju u različitim sesijama, majstorskim radionicama i promotivnim aktivnostima kojima se afirmišu njihovi ukupni stvaralački potencijali. Za dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu se obrati Iliji Subotiću, predstavniku Crne Gore u European Film Promotion (ilija.subotic@mku.gov.me).

Bonus video: