Bar: Policija uhapsila dvije osobe, oduzeti pištolji u ilegalnom posjedu

Policija akciju izvela u lokalu "Porto fino"
1763 pregleda 8 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.01.2017. 18:23h

Barska policija uhapsila je Dragana Kanjskog (22) i S.D. (17), zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Policija je u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih dijela počinjenih na području Bara u prethodnom periodu, izvela akciju u kojoj su u lokalu "Porto fino" obavili pregled tzv. bezbjednosno interesantnih lica koja su u tom trenutku tamo boravila – Edmonda Mustafu, Damira Hodžića, Dragana Kanjskog i S.D. iz Bara.

"Nakon pronalaska dva pištolja sa municijom koja su bila sakrivena i konsultacija sa tužiocem, slobode su lišena dva od ova četiri lica – D.K. i S.D.", saopšteno je iz policije.

Dodaju da su policajci sinoć obavljajući pregled osoba u lokalu, a radi pronalaska predmeta koji eventualno mogu biti u vezi sa izvršenim krivičnim djelima, ispod tapaciranog mjesta za sjedenje u separeu, na kojem su sjedjela ova lica, pronašli i oduzeli dva pištolja u ilegalnom posjedu "pištolj "CZ 99" cal. 9mm sa sa dva metka cal. 9 mm i pištolj "Steyr M9-A1" 9x19 Austia cal. 9mm sa obrušenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 15 komada metaka cal. 9 mm.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru a preduzete su i druge aktivnosti iz policijske nadležnosti radi utvrđivanja okolnosti događaja. Nadležni tužilac se, nakon prezentovanja prikupljenih činjenica, izjasnio da se slobode liše D.K (22) i S.D. (17), zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Pištolji i municija će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: