Odbojkašice u grupi sa Francuskom, Ukrajinom i Gruzijom

Grupna faza Evrolige igraće se turnirski, u sve tri grupe, a domaćini dva turnira u grupi B biće Gruzija (16 - 18. jun) i Francuska (23 - 25. jun)
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 12.01.2017. 12:29h

Odbojkašice Crne Gore u drugom nastupu u Evropskoj ligi igraće u grupi B, sa selekcijama Francuske, Ukrajine i Gruzije, odlučeno je danas žrijebom u Luksemburgu, u sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije.

Naše dame su prošle godine u konkurenciji Azerbejdžana, Španija i Francuske upisale dvije pobjede u šest utakmica.

Grupna faza Evrolige igraće se turnirski, u sve tri grupe, a domaćini dva turnira u grupi B biće Gruzija (16 - 18. jun) i Francuska (23 - 25. jun).

Turnire u grupi A organizovaće Albanija (9 - 11. jun) i Bjelorusija (16 - 18. jun), te u grupi C Španija (9 - 11. jun) i Portugal (16 - 18. jun).

Na finalni turnir će se plasirati domaćin (organizator) i najbolje ekipe iz svake od tri grupe.

Iz Evropske odbojkaške konfederacije su saopštili da će se, u slučaju da se nijedna zemlja ne prijavi za organizaciju fajnl-fora (konkurs traje do 10.aprila), igrati polufinale (igraće ga pobjednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija) i finale u dva meča, kod kuće i na strani.

Za razliku od ženske konkurencije, gdje je prijavljeno 12 reprezentacija, u muškoj nije bilo prevelikog interesovanja, pa će nastupiti svega sedam selekcija, podijeljenih u dvije grupe.

Domaćini turnira u grupi A biće Makedonija (datum još nije određen) i Albanija (23 - 25. jun), a u grupi B Ukrajina (datum još nije određen) i Mađarska (16 - 18. jun).

Saopšteno je da će Danska biti domaćin finalnog turnira, vjerovatno 1. i 2. jula.

Ako Danska bude plasirana među prve dvije u svojoj grupi, po dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na fajnl-for. U slučaju da Danci završe treći ili četvrti u grupi, pobjednici dvije grupe i najbolja drugoplasirana reprezentacija idu na završni turnir.

Švedska debituje u takmičenju sa obje selekcije, kao i muška reprezentacija Ukrajine, te ženske reprezentacije Austrije, Finske i Portugala.

Ukupan nagradni fond za sve učesnike, u obje konkurencije, je 150 hiljada eura.

Prošle godine su pobjednici bili Estonija (muškarci) i Azerbejdžan (žene).

Žene

Grupa A: Bjelorusija, Finska, Austrija, Albanija

Grupa B: Francuska, Ukrajine, CRNA GORA, Gruzija

Grupa C: Slovačka, Španija, Portugal, Švedska

Muškarci

Grupa A: Makedonija, Švedska, Albanija

Grupa B: Danska, Ukrajina, Mađarska, Izrael

Bonus video: