Za novi početak

Dokumentarni serija „Za novi početak“ pogledajte u petak 13. januara od 20 sati samo na TV Vijesti.
101 pregleda 0 komentar(a)
Za novi početak, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Za novi početak, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 12.01.2017. 09:40h

U petak, 13. januara, od 20 časova Televizija Vijesti će emitovati prvu epizodu mini dokumenatrnog serijala „Za novi početak“ u produkciji Eu Info centra. Životne priče aktera filma koji su uz pomoć sredstava iz evropskih fondova ostavrili svoj san, pomažu drugima, a neki su i potpuno promijenili život.

Serijal počinje pričom o poljoprivredi, Ivani i Igoru iz Zete, koji su uz pomoć novca dobijenog učešćem u projektu IPARD Like 1, potpuno promijenili svoj način života. Gradsku gužvu zamijenili su prostaranstvom na selu, a prihode ostavaruju radom u jednom od najsavremenijih staklenika.

Da se život uči kroz male stvari znaju polaznici izviđačkog odreda „ Njegoš“ koji su novac za svoju organizaciju dobili kroz projekat De facto aktivni koji je finansirala Evropska unija. Fond za aktivno građanstvo (FAKT) donacijama pruža finansijsku pomoć organizacijama civilnog društva, kao i mogućnost za učenje kroz razvojne programe, a najveći dio sredstvava obezbjeđuju iz evropskih fondova.

Posljednji petak u mjesecu, 27. januar, rezervisan je za priču o Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnica psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori, Izgradnja jedine ustanove te vrste u regionu rezultat je saradnje Delegacije Evropske unije, Zajednice opština, Glavnog grada i nevladinog sektora. O svom životu sa drogom i bez nje, kao i o tretmanu i uslovima u Centru govori prva korisnica te ustanove.

Dokumentarni serija „Za novi početak“ pogledajte u petak 13. januara od 20 sati samo na TV Vijesti.

Bonus video: