VELIKA IZLOŽBA U TEJTU

Šest decenija djelovanja Dejvida Hoknija

Kako se ističe u najavi, izložba prvi put donosi na jednom mjestu neka od najpoznatijih djela toga umjetnika, jednog od ključnih imena pop arta 60-ih godina prošlog vijeka, nastajalih tokom šest decenija njegovog umjetničkog djelovanja
216 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Hokni, Foto: Independent.co.uk
Dejvid Hokni, Foto: Independent.co.uk
Ažurirano: 04.04.2019. 22:02h

Izložba jednog od najpopularnijih i najuticajnijih britanskih umjetnika XX vijeka Dejvida Hoknija, koja će biti otvorena devetog februara u londonskom muzeju Tejt Britan, najavljena je kao najsveobuhvatnija retrospektiva tog slikara, dizajnera i fotografa, a predstaviće i neka od njegovih najnovijih djela.

Kako se ističe u najavi, izložba prvi put donosi na jednom mjestu neka od najpoznatijih djela toga umjetnika, jednog od ključnih imena pop arta 60-ih godina prošlog vijeka, nastajalih tokom šest  decenija  njegovog umjetničkog djelovanja.

Dejvid Hokni, koji ove godine slavi svoj 80. rođendan, nastavlja da mijenja stilove i načine rada, neprestano usvajajući nove tehnologije i pristupe. Od njegovih prikaza losanđeleskih bazena, do crteža i fotografije, pejzaža Jorkšira i najnovijih slika, neke od kojih dosad nisu bile predstavljene javnosti, ta će izložba pokazati na koji je način svaki novi pravac Hoknijevog stvaralaštva proizašao iz onoga što mu je prethodilo.

Izložbu zajednički organiziraju Tejt Britan, pariški Centar Pompidu i njujorški Metropolitan, a biće otvorena do 29. maja.