Maksimalan poraz Luke Bar, revanš samo formalnost

Gošće su pokazale da je kvalitet, ipak, na njihovoj strani, ali je crnogorski šampion šansu da nešto više uradi u ovom meču propustio u trećem setu, u kojem je vodio 22:19.
50 pregleda 0 komentar(a)
Dijana Vuković, Foto: Cev.lu
Dijana Vuković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 11.01.2017. 18:30h

Odbojkašice Luke Bar će na revanš u Poljsku, ipak, putovati samo turistički, jer je teško pomisliti da mogu da naprave podvig - Baranke su na svom terenu poražene od Budovlanija iz Lođa sa 3:0, u prvoj utakmici drugog kola (šesnaestine finala) CEV kupa.

Gošće su pokazale da je kvalitet, ipak, na njihovoj strani, ali je crnogorski šampion šansu da nešto više uradi u ovom meču propustio u trećem setu, u kojem je vodio 22:19.

Umjesto da privedu set kraju, Barankama se u finišu seta „skratila ruka", platile su danak neiskustvu, pa su domaće napravile nekoliko grešaka kojima su pomogle Poljakinjama da serijom 6:0 privedu kraju ovaj set, samim tim i meč.

"Evidentna je bila razlika u kvalitetu, od samog starta, a to smo u suštini i najavljivali. Međutim, ne mogu da budem nezadovoljan igrom mojih odbojkašica, jer smo u određenim momentima, a tu prije svega mislim na treći set, parirali znatno kvalitetnijem rivalu. U tom trećem setu, u finišu, mislim da je presudio njihov dobar prijem, odnosno igra u polju nakon naših pokušaja korektora", rekao je nakon meča trener Luke Bar Vladimir Milačić.

U prva dva seta dileme nije bilo, Poljakinje su imale identičnu prednost na prvom tehničkom tajm-autu (8:3), a još ubjedljiviju na drugom (16:10, odnosno 16:8), pa su rutinski stigle do prednosti od 2:0. Luka Bar se „trgnula” u trećem setu, od 5:4 je preuzela vođstvo i vodila do 22:19 (najveća prednost je bila na 13:9), „sirene” nijesu izdržale do kraja, i zbog slabog napadačkog učinka primačke linije (ukupno devet poena)...

Revanš u Lođu se igra 25. januara, a ekipi Luke Bar je potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila „zlatni set" i šansu da se domogne prolaza u osminu finala...

"Dale smo sve od sebe, koliko je to bilo moguće u ovom trenutku. Vidjeli ste i sami da su Poljakinje znatno iskusnije i kvalitetnije. Međutim, ovaj naš treći set je veliko iskustvo za nas, u svim narednim mečevima, pa, zašto da ne, i u revanšu u Poljskoj", izjavila je mlada korektorka „sirena“ Dijana Vuković.

Luka Bar - Budovlani 0:3 (15:25, 14:25, 22:25)

Bar - Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 250. Sudije: Jakub Gal (Češka) i Svetlana Zotović (Srbija). Poeni iz napada: Luka Bar 25, Budovlani 36. Poeni iz bloka: Luka Bar 5, Budovlani 10. Poeni iz servisa: Luka Bar 2, Budovlani 7. Greške: Luka Bar 22, Budovlani 19.

Luka Bar: Bojović 2, Peruničić, Duraković, Cenović (libero), Joksimović 2, Rovčanin 7, M. Rosić 6, Vujanović, Vuković 13, Kruta 2, Barjaktarović.

Budovlani: Pelc 6, Polanska 7, Kutila, Totijaš 3, Tvardovska 10, Strozik 3, Picija, Bejer 6, Maj-Ervart (libero), Grobelna 14, Vinkurova 1, Grajber 3.

Bonus video: