Marović nije toliko bolestan da ne može svjedočiti, Mujoviću pogoršano zdravlje

"On neće živ dočekati kraj ovog suđenja u pritvoru...", rekao je advokat Mujovića
56 pregleda 49 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.01.2017. 18:45h

Bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović nije toliko bolestan da ne može svjedočiti u podgoričkom Osnovnom sudu, dok optuženi Veselin Mujović trenutno nije sposoban da prati suđenje. To je zaključak vještaka medicinske struke Dragane Čukić, koja je vještačila zdrastveno stanje Marovića i Mujovića.

U nalazu i mišljenju, koje je jutros pročitao sudija Rade Ćetković se navodi da nijedno od Marovićevih oboljenja ne zahtijeva višemjesečno bolničko liječenje i da je on, uz odgovarajuću terapiju, sposoban da da svoj iskaz u postupku, u kome se Mujoviću sudi da ga je prevario za 890.000 eura, nudeći mu pomoć u istragama koje je tužilaštvo vodilo protiv njega i članova njegove porodice.

Čukić je, međutim za Mujovića konstatovala da mu se zdrastveno stanje u posljednjih pola godine znatno pogoršalo i da zbog toga trenutno nije u stanju da prati suđenje, ali da bi, uz odgovarajuću terapiju, i kod njega moglo doći do poboljšanja zdravlja u narednih nekoliko mjeseci.

Sudija je ostavio rok od sedam dana Marovićevom advokatu Dimitriju Dapčeviću, da dostavi dodatnu medicinsku dokumentaciju za njega, jer kako advokat tvrdi, vještak nije imao svu Marovićevu medicinsku dokumentaciju u vidu kada je pravila nalaz.

Ukoliko to ne učini, sudija je rekao da će tražiti prinudno dovođenje Marovića u sud 15.februara, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Sudija je opet odbio predlog Mujovićevog advokata Miloša Vuksanovića, da mu se ukine pritvor, kako bi mogao da se adekvatno liječi i pripremi za suđenje.

"On neće živ dočekati kraj ovog suđenja u pritvoru...", rekao je Vuksanović.

Sudija je, međutim, ipak smatrao da i dalje postoji opasnost da bi Mujović, ukoliko se nađe na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo, i odbio takav predlog, navodeći da mu i u pritvoru može biti pružena adekvatna medicinska pomoć.

Mujović je optužen i da je prevario Budvanina Ljuba Rađenovića,oca Lazara Rađenovića za 20.000 eura.

Mujović je ranije u sudnici priznao da mu je Marović u kancelariji dao 50.000 eura, pa da su mu mjesec dana kasnije još 200 ili 250.000 eura predali njegovi tjelohranitelji Nenad Krstajić i Vladimir Prelević.

Tvrdio je da su mu taj novac dali da bi se zataškalo postojanje milionskog računa Marovića u Švajcarskoj.

Za novac koji mu je dao Rađenović je tvrdio da je trebao za neko vještačenje.

Marović je priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije.

Rađenović je osuđen zbog namještanja licitacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta na brdu iznad Budve i nedozvoljenog držanja oružja.

Bonus video: