Stražari našli Mujovića u lokvi krvi

Direktor UC, dr Nermin Abdić kazao da je Mujović primljen sa povredama glave i da je nakon obrade vraćen u zatvor
119 pregleda 35 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.01.2017. 06:35h

Pritvorenika Veselina Mujovića komandiri su prije dvije noći našli u lokvi krvi i on je hitno prevezen u Urgentni centar, kazao je njegov branilac advokat Miloš Vuksanović.

On je “Vijestima” rekao da su ga članovi Mujovićeve porodice obavijestili da je ovaj izgubio svijest u ćeliji, nakon čega je pao i teško povrijedio glavu.

“Zbog toga je hitno prebačen u Urgentni centar, gdje mu je ukazana medicnska pomoć”, rekao je advokat.

Direktor Urgentnog centra dr Nermin Abdić kazao je “Vijestima” da je Mujović prije dvije noći doveden u UC, sa posjekotinama u parijetalnom dijelu glave, dobijenim prilikom pada i udarca u tvrdu podlogu.

Abdić je kazao da su Mujoviću ukazali ljekarsku pomoć, i da je nakon obrade i neophodnih pregleda vraćen u Istražni zatvor.

Vuksanović je rekao da je otežavajuće kod Mujovićeve povrede to što se nalazi uz ožiljak od operacije tumora na mozgu:

“Postoji opasnost od dodatnih komplikacija, ionako komplikovanog zdravstvenog stanja mog branjenika. Nezvanično sam obaviješten da je pretrpio ozbiljno krvarenje i da su samo zbog pravovremene intervencije službenika ZIKS-a spriječene ozbiljnije posljedice, pa im u ime porodice Mujović zahvaljujem na brzoj i savjesnoj reakciji”.

Mujovićev branilac kazao je da je zbog povrede, ali i narušenog zdravlja tog pritvorenika, neizvjesno je da li će se danas nastaviti glavni pretres u Osnovnom sudu.

Podgoričanin je optužen da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i Budvanina Ljuba Rađenovića, za više od 900.000 eura.

“Odbrana je preduzela sve moguće radnje da sudu i javnosti predoči težinu stanja optuženog i da mu se omogući suđenje u fer i pravičnim uslovima. Ostaje da se vidi da li će, poslije ovog nemilog događaja, institucije imati sluha za tako nešto, ali ostaju i apel i upozorenje odbrane da ovakav dalji tretman Mujovića može da ima samo jedan epilog - da on živ ne dočeka kraj suđenja”, rekao je Vuksanović.

Dodao je da je odbrana bezbroj puta do sada upozorila i javnost i nadležne na “ovakve posljedice”.

“Svako upozorenje bilo je vrlo opravdano i ozbiljno, možda i sa bržim negativnijim razvojem situacije nego što su bile procjene”, kazao je on.

Mujović je ranije u sudnici priznao da mu je Marović u kancelariji dao 50.000 eura, pa da su mu mjesec dana kasnije još 200 ili 250.000 eura predali njegovi tjelohranitelji Nenad Krstajić i Vladimir Prelević. Tvrdio je da su mu taj novac dali da bi se zataškalo postojanje milionskog računa Marovića u Švajcarskoj.

Marović je priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije. Rađenović je osuđen zbog namještanja licitacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta na brdu iznad Budve i nedozvoljenog držanja oružja.

Bonus video: